Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΆργος: Διήμερο τιμητικών εκδηλώσεων για τον φιλέλληνα Αφροαμερικανό James Williams (βίντεο)

Άργος: Διήμερο τιμητικών εκδηλώσεων για τον φιλέλληνα Αφροαμερικανό James Williams (βίντεο)

Στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Άργους Μυκηνών με την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, διοργάνωσε διήμερες εκδηλώσεις στην πόλη του Άργους, τιμώντας τον Αφροαμερικανό ήρωα, James Williams, ο οποίος πολέμησε στο πλάι των Ελλήνων και του Λόρδου Μπάιρον, κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Ειδικότερα, το χθες Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τέχνης  Πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος, η παρουσίαση του βιβλίου «The fantastic Voyage of James Williams» του κ. Κώστα Ρεθυμνιωτάκη, το οποίο είναι αφιερωμένο στον James Williams.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε από την εκπαιδευτικό του 1ου Λυκείου Άργους κα Μαρία Σταθόγιαννη το βραβευμένο, πρωτότυπο και καινοτόμο επιτραπέζιο παιχνίδι «James Williams – ο ήρωας», το οποίο διακρίθηκε στο 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Επιτραπέζιου Παιχνιδιού και Ψηφιακού Αφηγηματικού Παιχνιδιού «Το μάθημα… παιχνίδι!» που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) και η Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών με την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν σήμερα Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου, καθώς και με την κατάθεση στεφάνων στη μνήμη και προς τιμήν των φιλελλήνων της Επανάστασης.

Το παρών έδωσαν, εκτός από σύσσωμη τη Δημοτική Αρχή Άργους-Μυκηνών υπό τον Δήμαρχο, κ. Δημήτρη Καμπόσο, τους βουλευτές, κ.κ Γ. Ανδριανό και Γκιόλα, τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, κ. Δημ. Σχοινοχωρίτη και ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, η κα Στέλλα Κοκόλη Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανών Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Αμερικής ο Διοικητής της Αμερικανικής Λεγεώνας στην Ελλάδα κ. Νίκο Παπαδόπουλο, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ