Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΒΙΝΤΕΟ: Απεργούν οι εργαστηριακοί ιατροί 26-28 Μαΐου - Στήριξη της κινητοποίησης από...

ΒΙΝΤΕΟ: Απεργούν οι εργαστηριακοί ιατροί 26-28 Μαΐου – Στήριξη της κινητοποίησης από τον Ι.Σ. Αργολίδας

Σε εξαγγελία νέας προειδοποιητικής διαμαρτυρίας κατά το τριήμερο 26-28 Μαΐου προχώρησε Συντονιστικό Όργανο φορέων ΠΦΥ, κάτι που σημαίνει ότι διαγνωστικά κέντρα, πολυϊατρεία και κλινικοεργαστηριακά ιατρεία θα είναι κλειστά.

Στο παρακάτω βίντεο του argonafplia.gr μιλά η ιατρός μικροβιολόγος κα. Δήμητρα Στεφανοπούλου-Μαυρομμάτη για τους λόγους των κινητοποιήσεων 

Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας αναφέρει:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας στηρίζει την κινητοποίηση διαμαρτυρίας στις 26, 27 και 28 Μαΐου των Εργαστηριακών Ιατρών. Σήμερα, με την ομόφωνη υποστήριξη των αιτημάτων των συναδέλφων από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, οι κινητοποιήσεις αποκτούν νέα δυναμική και ενισχύονται.

Οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, βιώνουν μία βίαιη οικονομική αφαίμαξη, μέσω του claw back που τους επιβάλλεται από τον οργανισμό. Ο μηχανισμός αυτός απαιτεί αναδρομική επιστροφή χρημάτων και είναι δυσβάσταχτος. Είναι ένα μέτρο άδικο που απειλεί τη βιωσιμότητα των μικρών διαγνωστικών εργαστηρίων. Η κατάργησή του είναι στρατηγικός στόχος του ιατρικού κόσμου.
Δεν ξεχνάμε ότι από την αρχή της πανδημίας οι συνάδελφοι στέκονται δίπλα στον ασθενή και στηρίζουν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα για την Υγεία!
Για το καλό της Δημόσιας Υγείας!

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ