Η συνταγή “χαλβάς σιμιγδαλένιος χωρίς ζάχαρη” με στέβια και μέλι .
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
• 1,5 κούπα καστανή στέβια (εναλλακτικά 2,5 κούπες λευκή κρυσταλλική ζάχαρη)
• 4 κούπες νερό
• 4 φλούδες λεμονιού
• 1 ξύλο κανέλας
• 5 γαρύφαλλα
• 2 κουταλιές μέλι
• 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
* (προαιρετικά) 3/4 κούπας αποξηραμένα φρούτα σε μικρά κομματάκια όπως σύκα, κράμπερι, σταφίδες κλπ)
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΤΑΡΙΣΜΑ
• 1 κούπα ηλιέλαιο
• 2 κούπες σιμιγδάλι
• 3/4 κούπας ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας (αμύγδαλα ή καρύδια κλπ σε μικρά κομμάτια)
• 1 κουταλάκι κανέλα