Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΓΚΙΟΛΑΣ: «Κίνδυνος να χαθεί και η κτηνοτροφική παραγωγή από την αδιαφορία της...

ΓΚΙΟΛΑΣ: «Κίνδυνος να χαθεί και η κτηνοτροφική παραγωγή από την αδιαφορία της κυβέρνησης»

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον του αλλά και την αμέριστη υποστήριξή του στα σοβαρά προβλήματα που πλήττουν τους Έλληνες κτηνοτρόφους με κίνδυνο την απώλεια της κτηνοτροφικής παραγωγής, πραγματοποίησε επίσκεψη διά των:

Σταύρου Αραχωβίτη, Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Φάνη Κουρεμπέ, Συντονιστή του Αγροτικού Τμήματος του Κόμματος
στον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας στις 23 Φεβρουαρίου στα γραφεία του, όπου συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Δ.Σ. του Συνδέσμου υπό τον Πρόεδρο και συντοπίτη μας Παναγιώτη Πεβερέτο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα φλέγοντα θέματα της τεράστιας αύξησης του κόστους παραγωγής, ιδιαίτερα δε, αυτές σε ρεύμα και ζωοτροφές, που οδηγούν τους κτηνοτρόφους ακόμη και στην αδυναμία συνέχισης των εκτροφών. Τονίστηκε η ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων από την Κυβέρνηση, η οποία προς το παρόν έχει αρκεστεί απλώς σε εξαγγελίες ημίμετρων.

Στη συζήτηση ετέθησαν ακόμη τα θέματα της Διεπαγγελματικής Φέτας και του περιορισμού από την Κυβέρνηση της συμμετοχής των κτηνοτρόφων σε αυτήν, αλλά και η λειτουργία της Εθνικής
Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) και των κτηνοτροφικών συνεταιρισμών.

Τέλος, τα χρέη αγροτών και συνεταιρισμών στην παλιά ΑΤΕ που είναι στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) αποτελούν πλέον ασύμμετρη απειλή για την κτηνοτροφία.
Συγκεκριμένα, οι απαιτήσεις από την πλευρά των εκκαθαριστών έχουν γίνει μια ακόμη θηλιά που μαζί με τις αυξήσεις οδηγούν τους κτηνοτρόφους σε απόγνωση.
Οι κ.κ Αραχωβίτης και Κουρεμπές αναφέρθηκαν επίσης στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλ. Τσίπρας σχετικά με την αύξηση του κόστους παραγωγής που δημιουργεί πλέον συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στους παραγωγούς όλης της χώρας. Παρουσίασαν τις προτάσεις του κόμματος, αφενός για την άμεση στήριξη της κτηνοτροφίας, και αφετέρου για τις μεσο-μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις που χρειάζεται η ελληνική κτηνοτροφία.

Το ζήτημα της ρευστότητας, των απαιτήσεων της νέας ΚΑΠ και της βιώσιμης ρύθμισης των χρεών κτηνοτρόφων και συνεταιρισμών, βρίσκονται στο επίκεντρο των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η
προστασία από τις παράνομες ελληνοποιήσεις και τη νοθεία και η ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων μας είναι τα ζητήματα που απασχολούν το μέλλον της κτηνοτροφίας. Με τη σημερινή
Κυβέρνηση δεν υπάρχει καμία προοπτική. Η προοδευτική αλλαγή μπορεί ωστόσο να ξαναδώσει την ελπίδα στους Έλληνες κτηνοτρόφους.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ