Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Άμεση η αντίδραση του Εισαγγελέα Ναυπλίου στις καταγγελίες για σεξουαλική...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Άμεση η αντίδραση του Εισαγγελέα Ναυπλίου στις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών

Με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες του argonafplia.gr Επείγουσα ποινική προκαταρτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας Ναυπλίου Ηλίας Κωνσταντακόπουλος μετά την μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το θέμα με καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση  φοιτητριών του τμήμα τος Θεατρικών Σπουδών στο Ναύπλιο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου .Ήδη έχουν κληθεί να δώσουν καταθέσεις εμπλεκόμενοι φοιτητές και καθηγητές.

Επτά καταγγελίες φοιτητριών κατά καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για σεξουαλική παρενόχληση. Είχε προχωρήσει σε αγγίγματα, σε υποσχέσεις για επαγγελματικές ευκαιρίες αλλά και σε απειλές.

Επτά φοιτήτριες καταγγέλλουν καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για σεξουαλική παρενόχληση, ανάρμοστη συμπεριφορά και ψυχολογική βία. Οι καταγγελίες έχουν σταλεί στην πρυτανεία αλλά και στο υπουργείο Παιδείας.

Οι μαθήτριες αναφέρουν ότι ο καθηγητής έχει προχωρήσει σε αγγίγματα σε σημεία του σώματός τους αλλά, σε υποσχέσεις για επαγγελματικές ευκαιρίες αλλά και σε απειλές. Μάλιστα έχουν κάνει καταγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Φεβρουάριο του 2021.

Όπως αναφέρει ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θεόδωρος Παπαθεωδόρου “Τέτοιες συμπεριφορές είναι ποινικά κολάσιμες, διοικητικά ελέγξιμες, ακαδημαϊκά και ηθικά απαράδεκτες, όχι μόνο στο Πανεπιστήμιο μου, αλλά σε κάθε ακαδημαϊκό ίδρυμα και εργασιακό χώρο. Στο ποινικό πεδίο, οι αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές αρχές είμαι σίγουρος ότι θα απονείμουν Δικαιοσύνη. Άμεση όμως αναμένω να είναι η αντίδραση και των θεσμικών οργάνων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Θα πρέπει να διερευνηθούν οι επώνυμες καταγγελίες σε βάθος, να προστατευθούν οι καταγγέλλοντες και οι καταγγέλλουσες -είτε είναι απόφοιτοι/ες, είτε είναι φοιτητές/τριες- να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση, ολιγωρία, παράλειψη ή αμέλεια προκειμένου να σπάσει η σιωπή και να καταλογιστούν διοικητικά και πειθαρχικά οι ευθύνες αν και όπου υπάρχουν. Το σπάσιμο της σιωπής προκύπτει από το θάρρος, το κουράγιο και την απελευθέρωση του λόγου των θυμάτων. Καμία μόνη, κανένας μόνος!”

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ  ένας φοιτητής έχει συγκεντρώσει τις καταγγελίες και μάλιστα τις έχει στείλει επώνυμα στο υπουργείο και την πρυτανεία, ωστόσο δεν έχει αποκαλύψει τα ονόματα των καταγγελλουσών. Τονίζεται ότι υπάρχουν και άλλα περιστατικά αλλά τα θύματα δεν έχουν ακόμα μιλήσει από φόβο.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, έχει προχωρήσει τη διαδικασία της διερεύνησης και ζητά έγγραφες εξηγήσεις από τα εμπλεκόμενα μέρη για να διαλευκανθεί η συγκεκριμένη υπόθεση.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ