ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑ

Μαγικές εικόνες με την «Πανσέληνο του Λύκου» πάνω από τον Αργολικό κόλπο (φωτο βίντεο)

Η πρώτη πανσέληνος του 2022, γνωστή και ως «Πανσέληνος του Λύκου», ανατέλλει απόψε, 17 Ιανουαρίου, και μας δλινει μια εκθαμβωτική θέα του μοναδικού φυσικού δορυφόρου της Γης.

Στην Αργολίδα το φεγγάρι δίνει στους λάτρεις της φωτογραφίας μαγικές εικόνες με την πανσέληνο πάνω από το Ναύπλιο, το Παλαμήδι , το Μπούρτζι , αλλά και την παραλία της Νέας Κίου.

Η πρώτη πανσέληνος του χρόνου φτάνει στην κορύφωσή της τα χαράματα της Τρίτης (1:48 π.μ.). Ωστόσο, οι λάτρεις του ουρανού και της αστρονομίας θα αρχίσουν να βλέπουν την ανατολή του φεγγαριού περίπου 24 λεπτά πριν από το ηλιοβασίλεμα.

Η πανσέληνος συμβαίνει όταν το φεγγάρι βρίσκεται ακριβώς στην αντίθετη πλευρά της Γης από τον ήλιο. Ως αποτέλεσμα, το φεγγάρι φαίνεται φωτισμένο, επειδή βλέπουμε το φως του ήλιου να αντανακλάται από αυτό. Η αποψινή Σελήνη του Λύκου θα φαίνεται πλήρης μέχρι το πρωί της Τετάρτης.

Οι παρατηρητές του ουρανού μπορεί να σταθούν τυχεροί και να καταφέρουν να δουν τον Πολυδεύκη (Pollux), το λαμπρότερο αστέρι στον αστερισμό των Διδύμων, σύμφωνα με ανακοίνωση της NASA.

Η πανσέληνος του Ιανουαρίου, όπως γράφει το Space, ονομάστηκε «Σελήνη του Λύκου», επειδή οι λύκοι ούρλιαζαν προς το φεγγάρι αυτή την εποχή του χρόνου. Οι άνθρωποι πίστευαν ότι οι λύκοι ούρλιαζαν περισσότερο κατά τη διάρκεια του χειμώνα επειδή πεινούσαν. Ωστόσο, το ουρλιαχτό μπορεί επίσης να είναι σημάδι ότι οι λύκοι «μαρκάρουν» την περιοχή τους, προσπαθούν να εντοπίσουν άλλα μέλη της αγέλης, ενισχύουν τους κοινωνικούς δεσμούς ή συντονίζουν το κυνήγι, σύμφωνα με το Ημερολόγιο των Αγροτών (The Farmers’ Almanac).

 

Argonafplia.gr (NT)

Πρόσφατα

Βρέθηκε ο 49χρονος δρομέας Αμπντάλα Τανούς

Βρέθηκε στην οικία του μετά από παρέμβαση της αστυνομίας ο δρομέας Αμπντάλα Τανού. Σύμφωνα με…

16 δευτερόλεπτα πριν

Πανηγυρικά εορτάζει την Αγία Ειρήνη την Μεγαλομάρτυρα η Νέα Κίος Άργους (βίντεο)

Πανηγυρικά εορτάζεται η μνήμη της Αγίας Ειρήνης της μεγαλομάρτυρας στην ομώνυμη εκκλησία στην περιοχή Νέας…

2 ώρες πριν

Άργος: Σύλληψη για 34χρονου για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

Άργος: Συνελήφθη ένα (1) άτομο μετά από Ένταλμα Σύλληψης Συνελήφθη, χθες (10.5.2024) το πρωί, σε…

2 ώρες πριν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα λόγω εργασιών

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο- Σπάρτη, λόγω εκτέλεσης εργασιών. Από…

3 ώρες πριν

Άργος: Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου με 8 θέματα

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στο Δημαρχιακό Κατάστημα στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Οδός Καποδιστρίου…

17 ώρες πριν

Αργολίδα: Σύλληψη για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά. Συνελήφθη, χθες (9.5.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του…

19 ώρες πριν