Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΈκθεση μαρμαρογλυπτικής:1821 - 2021: Μεσολόγγι Ιερά Πόλις: 200 Χρόνια Πνεύμα Γαλάζιο και...

Έκθεση μαρμαρογλυπτικής:1821 – 2021: Μεσολόγγι Ιερά Πόλις: 200 Χρόνια Πνεύμα Γαλάζιο και Λευκό

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και το Πολιτιστικό Σωματείο « Κέντρο Μαρμαρογλυπτικής Τέχνης»

στο πλαίσιο εορτασμού των 200 χρόνων από την Παλιγγενεσία του ελληνικού έθνους με βασικό άξονα την αφύπνιση της συνείδησης και του σεβασμού στην ιστορία των Ελλήνων, θα πραγματοποιήσουν έκθεση μαρμαρογλυπτικής με τίτλο: 1821 -2021: Μεσολόγγι Ιερά Πόλις: 200 Χρόνια Πνεύμα Γαλάζιο και Λευκό, στις ισόγειες αίθουσες του Βουλευτικού από τις 8 Δεκεμβρίου 2021 έως και 15 Δεκεμβρίου 2021.

Μέσα από τις μνήμες των ιστορικών γεγονότων, αλλά και τις προσωπικές εμπειρίες των καλλιτεχνών αναφορικά με το σπινθηροβόλο ελληνικό πνεύμα στη διαχρονική του πορεία, οι καλλιτέχνες διαχειρίζονται το θέμα με την αισθητική του χρώματος και της μορφής.

Εκφράζοντας αρμονικά την Επανάσταση, τις μάχες, τη βία, τη λύτρωση, την λευτεριά, τη χαρά και τον πόνο, μέσω του καλλιτεχνικού έργου, συγκροτείται μια εκδήλωση που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους που διακατέχονται από το αίσθημα της αγάπης για την πατρίδα, αλλά και την τέχνη.

Η έκθεση έχει στόχο την δημιουργία μιας θετικής δυναμικής μέσα στη κοινωνία, επισημαίνοντας την υπέρβαση των ανθρώπων του τότε, οι οποίοι μέσω του αγώνα τους αναγέννησαν την Ελλάδα.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ