Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣύλλογος Γυναικών Μάνης: “Προσβολή για τους Μανιάτες & κυρίως για τις Μανιάτισσες...

Σύλλογος Γυναικών Μάνης: “Προσβολή για τους Μανιάτες & κυρίως για τις Μανιάτισσες το σίριαλ ‘Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ’

“Κατόπιν διαμαρτυριών από τηλεθεατές και μέλη του Συλλόγου μας που παρακολούθησαν το σίριαλ ‘Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ’, αισθανόμαστε την υποχρέωση να απευθυνθούμε στους αρμοδίους.

Το σίριαλ, του οποίου μόνο κάποια γυρίσματα γίνονται στην Αρεόπολη- Οίτυλο- Λιμένι- Καρδαμύλη και όλο βασικά στη Κύπρο, παρουσιάζεται στη σύγχρονη εποχή, αλλά το μόνο που κάνει είναι «ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΜΑΝΙΑΤΙΣΣΕΣ».

Θεωρούμε απαράδεκτη την παρουσίαση των χαρακτήρων των κατοίκων της ιδιαίτερης πατρίδας μας της Μάνης. Χρησιμοποιεί λεξιλόγιο που δεν αντιπροσωπεύει τη ντοπιολαλιά και χαρακτηριστικές μανιάτικες λέξεις. Οι φόνοι, οι υποτιθέμενες βεντέτες,  ανόητες απαγωγές, και κατάρες που ούτε παλαιότερα και κυρίως τώρα ούτε καν υπάρχουν σε αυτό τον πανέμορφο τόπο, που τον παρουσιάζουν σαν να κατοικείται από αγριάνθρωπους. Ακόμα και οι βεντέτες που υπήρχαν σε παλαιότερους χρόνους ήταν τελείως διαφορετικές καταστάσεις.

Η πρώην Υπουργός πολιτισμού, η  Μανιάτισσα συμμετέχουσα ηθοποιός, η ηθοποιός κάποτε ‘το κορίτσι της Μάνης’ τι γνώμη έχουν για όλα αυτά;

Μπορεί να δείχνουν κάποια από τα ωραία μέρη της Μάνης, αλλά συγχρόνως αποτελεί ντροπή και προσβολή για τους  υπερήφανους  Μανιάτισσες- Μανιάτες.

ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΜΑΝΗ – ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ – ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ  ΤΩΝ ΜΑΝΙΑΤΩΝ & ΜΑΝΙΑΤΙΣΣΩΝ”,

η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μάνης, Αθηνά Ξανθάκη, η αντιπρόεδρος Σοφία Καπετανάκη και η Γραμματέας Σταυρούλα Κατούντα, και τα μέλη του Συλλόγου.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ