Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΥγειονομική κάλυψη του Αρχαίου Θεάτρου Επιδαύρου από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ....

Υγειονομική κάλυψη του Αρχαίου Θεάτρου Επιδαύρου από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ναυπλίου – Μνημόνιο συνεργασίας του Φεστιβάλ

Στις 2, 3 και 4 Ιουλίου 2021, ομάδα εθελοντών του Τομέα Υγείας και του Σώματος Σαμαρειτών, του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ναυπλίου, κάλυψε υγειονομικά τις παραστάσεις του έργου «Ιφιγένεια η εν Ταύροις», στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Όσα περιστατικά παρουσιάστηκαν αντιμετωπίστηκαν επιτυχία, με την παροχή Πρώτων Βοηθειών. 
Η παρουσία των εθελοντών έγινε σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογραφεί από τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ., Dr Αντώνιο Αυγερινό και τον Πρόεδρο του «Ελληνικού Φεστιβάλ Α.Ε.», κ. Δημήτρη Πασσά, με στόχο τη στήριξη του πολιτισμού και την ανάδειξη του εθελοντισμού.
Στο πλαίσιο του μνημονίου, η παρουσία των εθελοντών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ναυπλίου θα είναι τακτική, σε όλες τις παραστάσεις του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικό Φεστιβάλ A.E. κ. Δημήτρης Πασσάς με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνη Αυγερινό. Ο σκοπός της συνεργασίας των δύο πλευρών είναι διττός.

Αφορά αφενός στην υγειονομική κάλυψη και την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών με τη σωστή και ασφαλή παροχή Α’ Βοηθειών από εξειδικευμένα κλιμάκια του Ε.Ε.Σ σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και αφετέρου στη διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) στους εργαζομένους των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ.

Η σύμπραξη αυτή έρχεται να επισφραγίσει, σε καιρούς υγειονομικής κρίσης, τη δέσμευση της Διοίκησης του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου για την τήρηση όλων των προβλεπόμενων πρωτοκόλλων ασφαλείας τόσο για τους θεατές όσο και για τους εργαζόμενους του.

Με τη σπουδαία αυτή συνεργασία ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμβάλει ενεργά και ουσιαστικά στην επανεκκίνηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, που συμπληρώνει φέτος 67 χρόνια λειτουργίας, είναι από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα Φεστιβάλ παραστατικών τεχνών στην Ευρώπη με ελληνικές και διεθνείς παραγωγές.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ