Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΠαρουσίαση του βιβλίου της Αικατερίνη Γ. Κυριάκη “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ”

Παρουσίαση του βιβλίου της Αικατερίνη Γ. Κυριάκη “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ”

Μνήμες και επιδράσεις του θεσμού στην πολιτισμική ταυτότητα της τοπικής κοινωνίας

Καθώς αρχίζει σταδιακά η αποκατάσταση των δραστηριοτήτων σε όλα τα επίπεδα, μετά τη δύσκολη περίοδο που περάσαμε, αρχίζει επίσης το μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός του Φεστιβάλ Επιδαύρου αλλά και των εκδόσεων γι’ αυτό. Μια πλούσια σε υλικό (φωτογραφίες, κείμενα, πληροφορίες…) έκδοση του Δήμου Επιδαύρου, έρχεται να προσθέσει πολλές νέες πληροφορίες και γνώσεις για το θεσμό και τις τοπικές κοινωνίες.

Η συγγραφέας Κατερίνα Κυριάκη, παιδί της περιοχής, παρουσιάζει μια εξαιρετικά πολυεπίπεδη έρευνα που αφορά στη δυναμική σχέση ανάμεσα στο Φεστιβάλ Επιδαύρου και τις τοπικές κοινωνίες.

Ανάμεσα στις αρχειακές πηγές και στο πρακτικό αποτέλεσμα της κοινωνικής εμπειρίας, η κ. Κυριάκη παρεμβάλει πολύτιμες εμπειρικές καταγραφές και κυρίως μαρτυρίες που επιτρέπουν την καλύτερη γνωριμία μας με την περιοχή και τον πολιτισμό της.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει τη Δευτέρα 21-6-2021, ημέρα γιορτής (Αγ. Τριάδα) για το Λυγουριό και στις 18-7-2021 στην Επίδαυρο. Σχετική ανακοίνωση θα γίνει από το Δήμο Επιδαύρου.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ