Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΧαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας στο συνέδριο της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος που...

Χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας στο συνέδριο της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος που έγινε στο Ναύπλιο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος παραβρέθηκε στο συνέδριο της Ένωσης Αξιωματικών πυροσβεστικού σώματος που έγινε στο Ναύπλιο.

Από το χαιρετισμό μου στο συνέδριο της Ένωσης Αξιωματικών πυροσβεστικού σώματος που έγινε στο Ναύπλιο.

Τονίστηκε η συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Πυροσβεστικού σώματος. Αμέριστη βοήθεια σε υλικό και μέσα (λάστιχα, σωλήνες, μπότες κ.α.)

Την προηγούμενη εβδομάδα παραδόθηκε στην περιφέρεια της πυροσβεστικής υπερσύγχρονο drone για την επόπτευση περιοχών και αντιμετώπιση πυρκαγιών.

Έχει παραχωρηθεί οικόπεδο από την Περιφέρεια στην Τρίπολη για να ανεγερθεί κέντρο Πολιτικής Προστασίας.

Ορίστηκε Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας ο οποίος μαζί με τους κατά ενότητα Τμηματάρχες και τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες θα συνεργάζονται άμεσα με την Πυροσβεστική για αντιμετώπιση καταστάσεων.

Για πρώτη φορά μετά από ενέργειες της Περιφέρειας ιδρύεται ΕΜΑΚ στην Πελοπόννησο ώστε να μπορεί να επιχειρεί άμεσα σε κάθε δύσκολη κατάσταση.

Διανοίξαμε στην Αργολίδα περίπου 23,5 χιλιόμετρα δασικών δρόμων και εφέτος ήδη προβαίνουμε με δικά μας μηχανήματα και μέσα στη διάνοιξη αντίστοιχου μήκους δρόμους στους ορεινούς όγκους του Άργους.

Παραγγέλθηκαν και παρελήφθησαν σκηνές, στρώματα, κουβέρτες, φανοί και γενικά υλικό που θα μπορεί να ανακουφίσει πληθυσμό σε περίπτωση έκτακτου σοβαρού φαινομένου. Δυνατότητα που μέχρι τώρα δεν υπήρχε η συνεργασία Περιφέρειας, Πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας είναι μια συνεργασία ουσίας, η οποία ενδυναμώνεται.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ