Ένα εξαιρετικό παγωτό κασάτα της στιγμής, πανεύκολο στη παρασκευή του που σίγουρα θα εντυπωσιάσει με τη γεύση και την εμφάνισή του όσους το δοκιμάσουν.
Μια συνταγή για παγωτό με 3 διαφορετικές στρώσεις και γεύσεις, με αμύγδαλα καβουρδισμένα, κερασάκια και βερίκοκα γλασέ και σε σοκολάτα Mars, που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε όλες τις περιστάσεις. Δοκιμάστε το!!!
Υλικά συνταγής
750ml παγωτό βανίλιας, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 φλ. τσαγιού κερασάκια γλασέ, κομμένα στη μέση
3-4 βερίκοκα γλασέ, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. λικέρ Grand Marnier
750ml παγωτό σοκολάτας, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. σοκολάτα Toblerone, κομμένη σε μικρά κομματάκια
1/3 φλ. τσαγιού χοντροκομμένα αμύγδαλα καθαρισμένα, ελαφρώς καβουρδισμένα
νιφάδες κουβερτούρα για διακόσμηση
Εκτέλεση συνταγής
Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψάκι/φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα 500 ml από το μαλακωμένο παγωτό βανίλιας, προσθέτετε τα κεράσια και βερίκοκα γλασέ και το λικέρ και τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν ισομερώς. Αδειάζετε το μείγμα μέσα στο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνειά του και το βάζετε στη κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά το παγωτό.
Σε άλλο μπολ, ρίχνετε τα 250 ml από το μαλακωμένο παγωτό σοκολάτας και τα υπόλοιπα 250 ml παγωτό βανίλια και τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν πλήρως. Ρίχνετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα Toblerone και ανακατεύετε να ενσωματωθεί ισομερώς. Αδειάζετε το μείγμα πάνω από τη παγωμένη πλέον, στρώση παγωτού βανίλιας, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ξαναβάζετε στη κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Μέχρι να σταθεροποιηθεί το παγωτό, κόβετε τα ασπρισμένα αμύγδαλα κάθετε για να έχετε μικρά, λεπτά μπαστουνάκια και τα καβουρδίζετε σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαντική ουσία, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους και πάρουν ένα ροδαλό χρώμα. Μη τα παραψήσετε γιατί θα πικρίσουν. Τα αφήνετε στην άκρη και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Όταν σταθεροποιηθεί και τη δεύτερη στρώση παγωτού, τοποθετείτε σε μπολ όλο το υπόλοιπο μαλακωμένο παγωτό σοκολάτας μαζί με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, ανακατεύετε να ενσωματωθούν ομοιόμορφα και το στρώνετε πάνω από το σταθεροποιημένη πλέον δεύτερη στρώση παγωτού. Ισιώνετε την επιφάνειά του, σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη τη φόρμα και το βάζετε στη κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθεί ή μέχρι να το σερβίρετε.
Το αφαιρείτε 5-8 λ πριν το σερβίρετε από τη κατάψυξη και το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Το κόβετε σε κομμάτια, πασπαλίζετε πάνω από κάθε κομμάτι λίγες νιφάδες σοκολάτας και σερβίρετε.