Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΜαθήτρια του 1ο ΓΕΛ Ναυπλίου επιλέχθηκε στο πρόγραμμα Εκπαίδευσης Mαθητών Λυκείου του...

Μαθήτρια του 1ο ΓΕΛ Ναυπλίου επιλέχθηκε στο πρόγραμμα Εκπαίδευσης Mαθητών Λυκείου του CERN

Η μαθήτρια του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου Χριστίνα Ρούμπου επιλέχθηκε για να συμμετέχει από τις 12 Σεπτεμβρίου 2021 έως 25 Σεπτεμβρίου 2021 στο πρόγραμμα εκπαίδευσης του CERN

( Ευρωπαϊκός Οργανισμός Έρευνας Σωματιδιακής Φυσικής), το οποίο στοχεύει να ενθαρρύνει την περιέργεια των μαθητών Λυκείου για μάθηση και να τους παρακινήσει να αναλάβουν μια σταδιοδρομία στην επιστήμη, τη μηχανική ή την έρευνα.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στις εγκαταστάσεις του CERN στη Γενεύη της Ελβετίας και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το CERN. Για το 2021 ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Έρευνας Σωματιδιακής Φυσικής επέλεξε για να εκπαιδεύσει μαθητές προερχόμενους από έξι εκ των είκοσιτριών κράτών-μελών (μεταξύ αυτών την Ελλάδα). Από τη χώρα μας επιλέχθηκαν 24 μαθητές που φοιτούν στις τάξεις Α΄ και Β΄ Γενικού Λυκείου μεταξύ των 202 αιτήσεων συμμετοχής που υποβλήθηκαν.

Το πρόγραμμα HSSIP (= High School Students Internship Programme) δίνει την δυνατότητα στους νέους από τις έξι προσκεκλημένες χώρες ετησίως να έρθουν σε επαφή με το CERN προσφέροντάς τους την ευκαιρία να εργαστούν στο διεθνές ερευνητικό εργαστηριακό περιβάλλον, με εργαστηριακή εξάσκηση, δικές τους προτάσεις και ιδέες και παρέχει ένα πρόγραμμα πλαισίων για να αναδειχθεί η έρευνα του και το πρόγραμμα Genève Internationale.

Η επιλογή των υποψηφίων έγινε από επιτροπή, αποτελούμενη από τους: Εμμανουήλ Τσεσμελή, Υπεύθυνο του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων του CERN, Ευάγγελο Γαζή, Καθηγητή ΣΕΜΦΕ, ΕΜΠ, Σταυρούλα Κώτση, Υπεύθυνη του High-School Students Internship Programme και την Ευγενία Τσιτοπούλου – Χριστοδουλίδη, φυσικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ