Ο κουρκουμάς μπορεί να μην έχει ιδιαίτερη γεύση ωστόσο έχει ευεργετικά οφέλη για την υγεία μας.
Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μία εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή για φιλετάκια κοτόπουλου με κουρκουμά.
ΥΛΙΚΑ
4 φιλέτα κοτόπουλο (κατά προτίμηση στήθος)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο χωρίς τη φύτρα, ψιλοκομμένη
2 πιπεριές κομμένες σε δακτυλίδια
2 ντομάτες κομμένες στα τέσσερα
1/2 κουταλιά της σούπας κουρκουμά
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι κρίθινο
μισό κεσεδάκι κατσικίσιο γιαούρτι
αλάτι (θαλασσινό ή Ιμαλάϊων), πιπέρι μαύρο
ζυμαρικά βίδες χωρίς γλουτένη
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και όταν ψιλοζεσταθεί ρίχνουμε τα φιλετάκια και τα γυρίζουμε μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε μέχρι να τσιγαριστούν.
3. Ρίχνουμε τον κουρκουμά, τις πιπεριές και τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι καθώς και μισό φλυτζάνι νερό.
4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 30-40 λεπτά.
5. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το γιαούρτι.
6. Όταν το φαγητό απορροφήσει τα πολλά υγρά του προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και το γιαούρτι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 5 λεπτά.
7. Συνοδεύουμε το φαγητό με ρύζι ή βίδες (κατά προτίμηση χωρίς γλουτένη).