Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑργολίδα: Σύσκεψη Μαλτέζου με την Διεύθυνση Τεχνικών Εργων, την ΔΑΟΚ και...

Αργολίδα: Σύσκεψη Μαλτέζου με την Διεύθυνση Τεχνικών Εργων, την ΔΑΟΚ και τον ΓΟΕΒ Αργοναυπλίας

Σειρά θεμάτων που αφορούν στον πρωτογενή τομέα στην Αργολίδα απασχόλησαν σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις Τετάρτη 31 Μαρτίου στην Π.Ε. Αργολίδας, στο Ναύπλιο,

με τη συμμετοχή του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μαλτέζου, του αρμόδιου για θέματα Εγγείων Βελτιώσεων αντιπεριφερειάρχη Νίκωνα Τζινιέρη καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων από την Διεύθυνση Τεχνικών Εργων, την ΔΑΟΚ και τον ΓΟΕΒ Αργοναυπλίας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν, όσον αφορά την ΔΑΟΚ Αργολίδας η δακοκτονία, οι ασθένειες των εσπεριδοειδών, αλλά και η στελέχωση της εν λόγω υπηρεσίας. Με τα στελέχη του ΓΟΕΒ συζητήθηκαν τα προβλήματα λειτουργίας του Οργανισμού, ενώ με την Διεύθυνση Τεχνικών Εργων Αργολίδας εξετάστηκαν τα έργα εγγείων βελτιώσεων στην Περιφερειακή Ενότητα.

Μετά την σύσκεψη, έγινε αυτοψία στο σημαντικό αρδευτικό έργο που εκτελείται στην περιοχή και το οποίο αφορά στη μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από δίκτυα του Ανάβαλου στους Δήμους Ασκληπιείου και Επιδαύρου, για την κάλυψη αρδευτικών αναγκών καλλιεργούμενων περιοχών του Δήμου Επιδαύρου.

Το έργο, προϋπολογισμού 39.000.000 ευρώ προβλέπει την κατασκευή 3 αντιλιοστασίων και δίκτυα συνολικού μήκους 31,9 χιλιομέτρων.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ