Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΗ Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη επισκέφθηκε τα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου...

Η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη επισκέφθηκε τα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας

Την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021, η Υφυπουργός Υγείας αρμόδια για την Ψυχική Υγεία κα Ζωή Ράπτη επισκέφθηκε τα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας.

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Κων/νο Κατσαρό και τον Γραμματέα κ. Γεώργιο Δωροβίνη πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και με διάθεση συνεργασίας.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις δομές υγείας της Π.Ε. Αργολίδας, την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας, την πορεία του εμβολιασμού και την μετά-Covid-19 εποχή. Ο Ιατρικός Σύλλογος εξέφρασε την επιθυμία των ιδιωτών γιατρών για εθελοντική συμμετοχή στα εμβολιαστικά κέντρα της Αργολίδας, όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο.

Η Υφυπουργός τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης των δομών ψυχικής υγείας στην περιοχή μας. Επικεντρώθηκε στην αύξηση των ψυχικών νοσημάτων στην παιδική και εφηβική ηλικία, η οποία οφείλεται αφενός στον εγκλεισμό και αφετέρου στην απουσία αλληλεπίδρασης, λόγω αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων και των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Ο ΙΣΑ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, θα συνεργαστεί με το Υπουργείο Υγείας σε πρωτοβουλίες και δράσεις για την αντιμετώπιση των παραπάνω επιπτώσεων της πανδημίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ       ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΩΡΟΒΙΝΗΣ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ