ΥΛΙΚΑ
500γρ. γίγαντες
200ml. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
2σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
800γρ. ντομάτα κονκασέ
2 πιπεριές φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές κάθετες φέτες
1 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο
2 καρότα, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
Αλάτι-πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Μουλιάζουμε τους γίγνατες από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μεγάλο μπολ με αρκετό κρύο νερό.
2. Έπειτα σουρώνουμε τους γίγαντες και τους ρίχνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα τη γεμίζουμε με νερό και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι γίγαντες ξαφρίζοντας τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
3. Μόλις ετοιμαστούν τους σουρώνουμε και κρατάμε 200ml. από το νερό του βρασίματος.
4. Σε ένα μικρό τηγανάκι ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές φλωρίνης, το σέλερι, τα καρότα και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
5. Αδειάζουμε τους γίγαντες σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε από πάνω τα λαχανικά, τη ντομάτα κονκασέ, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το νερό του βρασμού, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά μέχρι να χυλώσουν οι γίγαντες και να έχουν μαγειρευτεί καλά.
7. Μόλις ετοιμαστούν τους σερβίρουμε ζεστούς από το φούρνο.
tip: Στη περίπτωση που οι γίγαντες που χρησιμοποιούμε δεν βράζουν εύκολα όταν τους μουλιάζουμε ρίχνουμε λίγη μαγειρική σόδα.
Πηγή: sarakosti.gr
Το πιο δυνατό Pre Christmas Party της πόλης με τις καταπληκτικές μουσικές επιλογές και το…
Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών στο πλαίσιο των εορταστικών ημερών, ενημερώνει τους πολίτες και τους…
Όλοι γνωρίζουμε ότι Χριστούγεννα δεν είναι μόνο τα φωτεινά λαμπιόνια, τα στολισμένα δέντρα με τα…
O Asteras Aktor Β΄ πέρασε νικηφόρα από το Άργος επικρατώντας 2-1 τον Παναργειακό και τον…
Το κλασικό παιδικό έργο του Κάρολου Ντίκενς, «Το Πνεύμα των Χριστουγέννων» είχαν την χαρά να…
Ασταμάτητος ο Διομήδης Άργους κόντρα στον Ολυμπιακό/Όμιλος Ξυνή. Στην φάση των 16 του Κυπέλλου Ανδρών…