Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΔράση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου «Ανακάλυψαν χνάρια του 1821...

Δράση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου «Ανακάλυψαν χνάρια του 1821 στο περιβάλλον του τόπου τους»

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου διοργάνωσε, δράση με τίτλο:

«Ανακαλύπτω χνάρια του 1821 στο περιβάλλον του τόπου μου».

Η δράση απευθύνεται σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και γίνεται σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Αργολίδας.

Στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη κρυμμένων ή και φανερών στοιχείων που αφορούν «ίχνη» από το 1821, ώστε ψηλαφώντας το παρελθόν, οι μαθητές να ενισχύσουν ενεργά και βιωματικά τις γνώσεις τους.

Οι μαθητές, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, κλήθηκαν να αποτυπώσουν, με όποιο τρόπο επιθυμούν (ενδεικτικά: φωτογραφίες, ζωγραφική, κολάζ, κείμενα, δρώμενα, λαϊκές παραδόσεις, θρύλοι, τραγούδια, ποιήματα κ.α.), στοιχεία, μνήμες και οτιδήποτε σχετίζεται με την ελληνική Επανάσταση του 1821, από το άμεσο (χωριό ή πόλη) περιβάλλον τους, φυσικό ή ανθρωπογενές.

Οι εργασίες των μαθητών θα προβληθούν στα μέσα Απριλίου, είτε δια ζώσης, είτε ηλεκτρονικά, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ