Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΟ Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας για την απόφαση της επίταξης των ιδιωτών...

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας για την απόφαση της επίταξης των ιδιωτών ιατρών

Μετά την άκαρπη συνάντηση του Υπουργού Υγείας, του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου με τον ΠΙΣ και τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, έχουμε την πρωτοφανή απόφαση της επίταξης των ιδιωτών ιατρών.

Η απόφαση αυτή φανερώνει ότι δεν εξαντλήθηκε ο διάλογος και υποτιμήθηκε η προσφορά των ιδιωτών ιατρών, με συνέπεια να δημιουργηθούν σκιές για τις προθέσεις του ιατρικού προσωπικού της χώρας. Είναι άδικο να δημιουργούνται αρνητικές εντυπώσεις για όλους αυτούς που μέχρι πρότινος αποκαλούσαμε ήρωες και χειροκροτούσαμε.

Είναι αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας και συνεχίζουν καθημερινά να αντιμετωπίζουν δύσκολα περιστατικά υπερβάλλοντας εαυτό, σε ένα δύσκολο περιβάλλον, λόγω των γνωστών προβλημάτων του Ελληνικού Συστήματος Υγείας.

Οι ιατροί της Αργολίδας, όπως το σύνολο του ιατρικού κόσμου, ήταν από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία στη θέση τους. Κανείς δεν κρύφτηκε ούτε στις πιο

δύσκολες ώρες. Στα ιατρεία, σε κατ’ οίκον επισκέψεις, στα Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, ακόμα και δια τηλεφώνου φρόντισαν, φροντίζουν και θα φροντίζουν να μη μείνει κανείς ασθενής χωρίς ιατρική βοήθεια. Γνωρίζουν το καθήκον τους και δεν έχουν ανάγκη υπενθύμισης.

Ο ΙΣΑ υποστηρίζει αταλάντευτα ότι οι ιδιώτες ιατροί έχουν συνδράμει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της πανδημίας περιθάλποντας ασθενείς, βοηθώντας με τον τρόπο αυτό στην αποσυμπίεση των νοσοκομείων.

Oι προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας που έχουν κοινοποιηθεί στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και συμπεριλαμβάνονται στις προτάσεις του ΠΙΣ, συνοπτικά έχουν ως εξής:

-την άμεση πρόσληψη ιατρών που βρίσκονται σε αναμονή ειδικότητας.

-την άμεση πρόσληψη όλων των ιατρών που έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κρίσης τους για το ΕΣΥ και δεν έχουν διορισθεί λόγω γραφειοκρατικών καθυστερήσεων.

-την άμεση πρόσληψη ιατρών για ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
-την ένταξη σε εθελοντική βάση ιδιωτών ιατρών του ΙΣΑ στα εμβολιαστικά κέντρα,
όλων των ειδικοτήτων, χωρίς αμοιβή, προκειμένου να απελευθερωθούν ιατροί που
υπηρετούν στη Δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Σήμερα, 200 χρόνια μετά την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, όλοι μαζί
αγωνιζόμαστε με ομοψυχία απέναντι στην πανδημία. Η ιστορική αυτή επέτειος μας
εμπνέει να πετύχουμε ατομικές και συλλογικές υπερβάσεις, ώστε να βγούμε νικητές
και ελεύθεροι.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ          ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΩΡΟΒΙΝΗΣ

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ