Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΕπανεκκίνηση στο τοπικό πρόγραμμα LEADER του Πάρνωνα - Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών στην Εταιρεία

Επανεκκίνηση στο τοπικό πρόγραμμα LEADER του Πάρνωνα – Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών στην Εταιρεία

Επανεκκίνηση στο τοπικό πρόγραμμα LEADER του Πάρνωνα. Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών στην Εταιρεία.

Αποφάσεις ένταξης 78 επενδύσεων 13.500.000,00 υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Παναγιώτης Νίκας. Να ετοιμάζονται οι επενδυτές για την υπογραφή συμβάσεων και την υποβολή αιτημάτων πληρωμής.

Ένα νέο ξεκίνημα για το τοπικό πρόγραμμα LEADER προκύπτει μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών μετατροπής της Αναπτυξιακής Πάρνωνα σε Αναπτυξιακό Οργανισμό τον Ιούλιο του 2020 και των απαραίτητων διευκρινήσεων μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αυτό προκύπτει ύστερα από ενέργειες του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κου Παναγιώτη Νίκα και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Μετά την ολοκλήρωση της αλληλογραφίας δόθηκαν οι αναγκαίες διευκρινήσεις από τον Περιφερειάρχη και τις Υπηρεσίες και συνεχίζεται η απρόσκοπτη υλοποίηση του τοπικού προγράμματος .

Η δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 16.500.000€ και η συνολική επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα 20.000.000€, ενώ έχουν ενταχθεί 52 δημόσιες παρεμβάσεις και 78 ιδιωτικές επενδύσεις μέχρι σήμερα.

Τα αιτήματα πληρωμής που βρίσκονται σε διεκπεραίωση είναι 18 τον αριθμό ενώ οι δαπάνες ιδιωτικών επενδύσεων που θα υποβληθούν άμεσα για πληρωμή ξεπερνούν τα 2.500.000,00 .

Η νέα αρχή συμπίπτει με την εσωτερική αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών του Αναπτυξιακού Οργανισμού Πάρνωνα . Το τοπικό πρόγραμμα LEADER διοικείται αποκλειστικά από την Επιτροπή Διαχείρισης με Πρόεδρο τον Σπυρίδωνα Φλώρο και σε υπηρεσιακό επίπεδο την Συντονίστρια του Προγράμματος Μαρία Μπούζιου.

Ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας κος Μαρίνης Μπερέτσος μετά την εκλογή του ως μέλους του Δ.Σ της Εταιρείας και την ανάληψη καθηκόντων Διευθύνοντα Συμβούλου επικεντρώνει τα υπηρεσιακά του καθήκοντα στην οργάνωση και τα αντικείμενα της Τεχνικής Στήριξης ΟΤΑ μετά τις δυνατότητες που δίνει η μετατροπή της Εταιρείας σε Αναπτυξιακό Οργανισμό.
Τι νέο Οργανόγραμμα της Εταιρείας περιλαμβάνει την Διεύθυνση Διοίκησης και Ανάπτυξης με αποκλειστικό αντικείμενο την δημιουργία μηχανισμού ωρίμανσης έργων με έδρα το Παράρτημα της Εταιρείας στην Τρίπολη καθότι η Εταιρεία παρέχει πλέον υπηρεσίες σε όλους του ΟΤΑ της Πελοποννήσου.

Προέχουσα θέση στην ωρίμανση έργων καταλαμβάνει η συνεργασία της Εταιρείας με με τους Δήμους και την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε μια σειρά σημαντικά έργα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας και οι εκπρόσωποι των βασικών μετόχων Δήμαρχοι Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος και Μονεμβάσιας Ηρακλής Τριχείλης και όλοι οι Δήμαρχοι μέτοχοι της Εταιρείας ευχαριστούν δημόσια τον Περιφερειάρχη και τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κο Γιάννη Οικονόμου για την εμπιστοσύνη του και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες που συνέβαλαν στην επανεκκίνηση του προγράμματος .

Ουσιαστικά η νέα οργανωτική δομή της Εταιρείας περιλαμβάνει την Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης και Συγχρηματοδοτούμενων Έργων και την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών στην έδρα της Εταιρείας στο Λεωνίδιο και την Διεύθυνση Ανάπτυξης και την Διεύθυνση Κοινωνικών Πολιτικών στο Παράρτημα της Εταιρείας στην Τρίπολη. Η Εταιρεία σήμερα κάτω από τις τέσσερις διευθύνσεις της απασχολεί τακτικό και έκτακτο προσωπικό 50 ατόμων ενώ διατηρεί ένα μόνιμο δίκτυο 100 και πλέον εξωτερικών συνεργατών.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ