Τώρα που ξεκινά η Σαρακοστή, φτιάξτε νηστίσιμους πατατοκεφτέδες για την Καθαρά Δευτέρα αλλά και για όλη τη διάρκεια της νηστείας.
Εύκολη συνταγή με πολύ λίγα υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και το αποτέλεσμα πολύ νόστιμο.
Υλικά
800 γρ. πατάτες
400 γρ. καρότα
8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
6-8 κουτ γλ δυόσμο ψιλοκομμένο
1-2 κουτ. γλ. μουστάρδα
2 κουτ σουπ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζετε τις πατάτες και τα καρότα σε μεγάλη κατσαρόλα και σε άφθονο αλατισμένο νερό για 15 λεπτά. Τις σουρώνετε καλά και τις βάζετε πάλι στην κατσαρόλα. Λιώνετε με πιρούνι όπως είναι στην κατσαρόλα τις πατάτες και τα καρότα.. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, τον δυόσμο και τη μουστάρδα.
Πλάθετε κεφτέδες και τους βάζετε στο ψυγείο, να «σφίξουν», για 30 λεπτά τουλάχιστον.
Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τους πατατοκεφτέδες για 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά, ώσπου να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, γυρίζοντας μια-δυο φορές.
Μόλις είναι έτοιμοι τους βάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας
Σερβίρετε αμέσως με κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας.
* Αν θέλετε και δεν νηστεύετε μπορείτε να βάλετε και λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο στο μίγμα.
** Μπορείτε να τους τηγανίσετε αλευρωμένους για περισσότερη γεύση ή όπως είναι.