Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝέα επιστολή του Προέδρου ΔΕΥΑ Άργους προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ναυπλίου

Νέα επιστολή του Προέδρου ΔΕΥΑ Άργους προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ναυπλίου

Άργος, 15/2/2021

Κύριε Πρόεδρε της ΔΕΥΑ Ναυπλίου,

Η μοναδική ανάγκη που με οδηγεί να σας απαντώ δημόσια είναι η προάσπιση των συμφερόντων της Επιχείρησης Ύδρευσης του Δήμου Άργους Μυκηνών και κατ΄ επέκταση των συνδημοτών μου.

Θα ήμουν ανεπαρκής αν δεν απαντούσα σε όσα αναληθή επικαλείστε και δυστυχώς ανασκευάζετε συνεχώς. Θα ανατρέξω σε περασμένες δηλώσεις σας όπου επιβεβαιώνεται περίτρανα η προσπάθεια να αποφύγετε την μοναδική αλήθεια:

Το χρέος της ΔΕΥΑΝ προς την ΔΕΥΑΑΡΜ αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ όπως σας επιδικάστηκε από την διαταγή πληρωμής και αρνείστε εν τοις πράγματι να αποπληρώσετε ενώ προφορικά διαβεβαιώνατε κι εσείς από την ανάληψη των καθηκόντων σας όπως και οι προκάτοχοί σας πως θα αποπληρώσετε!

13/2/2021 Δήλωση Προέδρου ΔΕΥΑ Ναυπλίου: «Στην συνάντηση του Δεκεμβρίου με τον κ. Σκούφη (Πρόεδρο ΔΕΥΑΑΡΜ), ζητήθηκε από εμένα, να υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση που θα καθορίζει τις υποχρεώσεις των ΔΕΥΑ έναντι της ΕΕΛ Ν. Κίου. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ» Αφού λοιπόν σε αρχική σας δήλωση στις 13/2 αναφέρετε, πως δεν υπήρχε μεταξύ υμών Προγραμματική Σύμβαση, έρχεστε μετά την δημοσιοποίηση από εμάς της
προγραμματικής, στις 14/2 να εμφανίσετε την «ανύπαρκτη» Προγραμματική Σύμβαση (ω του θαύματος) και μάλιστα να αναφερθείτε και στα άρθρα της !

14/2/2021 Δήλωση Προέδρου ΔΕΥΑ Ναυπλίου: «Στην προγραμματική που δημοσιοποιήσατε , ξεχάσατε να μιλήσετε για το Άρθρο 4! Διάρκεια: Από 12/5/2020 έως 31/12/2020 (Άρα σήμερα που συζητάμε δεν έχουμε προγραμματική). Ο τίτλος αυτής της ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ δείχνει και τους λόγους για τους οποίους έγινε: α) ένταξης μας στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, β) λειτουργία και συντήρηση από τον ανάδοχο, γ) προγραμματική με την περιφέρεια για τον υποθαλάσσιο αγωγό»

Αν σήμερα δεν έχουμε προγραμματική σύμβαση, σας θυμίζω πως δεν έχει καμία απολύτως σημασία, διότι το χρέος σας προέρχεται από περασμένα έτη! Επίσης στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεστε σε ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ!

Να σας ενημερώσω πως δεν υπάρχει τέτοιου είδους προγραμματική σύμβαση σε κανένα φορέα του δημοσίου! Όπως επίσης να σας επισημάνω πως είναι επιβεβλημένη η έγκριση προϋπολογισμού για την ανανέωση προγραμματικής σύμβασης ειδάλλως σε ποιους κωδικούς εγκεκριμένου προϋπολογισμού θα εγγράψετε τις δαπάνες που σας αναλογούν;

Δια τούτο σας παραθέτω το άρθρο 4 του οποίου σκοπίμως αναφέρεστε μόνο στο πρώτο σκέλος (αποδεικτικό 1).

Επίσης στην Προγραμματική Σύμβαση αναφέρονται αναλυτικά στο άρθρο 2 οι οικονομικές υποχρεώσεις των συμβαλλομένων (αποδεικτικό 2)τις οποίες μέχρι σήμερα δεν έχετε αποπληρώσει και συνεχίζουν να σας επιβαρύνουν.

Τέλος οι συνεχείς ανακοινώσεις μπορεί να είναι κουραστικές για εσάς όμως δεν είναι για τους πολίτες του Δήμου Άργους Μυκηνών οι οποίοι επιθυμούν να μάθουν το πότε θα πληρωθεί το 1 εκατομμύριο στην Επιχείρηση Ύδρευσης του Δήμου τους και πιθανότατα και οι πολίτες του Δήμου Ναυπλιέων οι οποίοι ενώ πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, η επιχείρηση ύδρευσης του Δήμου τους δεν αποδίδει αυτά που εισπράττει για τον λόγο που τα εισπράττει.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΡΜ
Πέτρος Διολίτσης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ