Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑργολίδα: Καθάριζαν τις καλαμιές και βρήκαν γέφυρα του 17ου αιώνα !!! ...(ΒΙΝΤΕΟ...

Αργολίδα: Καθάριζαν τις καλαμιές και βρήκαν γέφυρα του 17ου αιώνα !!! …(ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ)

Ιδιαίτερες ημέρες οι τελευταίες στην Αργοναυπλία για την σύνδεση του σήμερα με το παρελθόν μας. Αιτία η ανακάλυψη μιας γέφυρας στην περιοχή μεταξύ Νέας Κίου και Μύλων που υπάρχει πολλούς αιώνες στο σημείο, αλλά “καμουφλαρισμένη” όπως ήταν, δεν την γνώριζαν ούτε οι αρμόδιες υπηρεσίες.

 

Το ΒΙΝΤΕΟ:

 

Η παρατηρητικότητα ενός πολίτη βοήθησε να την ανακαλύψουμε. Η Αρχαιολογία την τοποθετεί στον 17ο αιώνα επί Τουρκοκρατίας. Η χρησιμότητα της ήταν ότι διευκόλυνε την επικοινωνία μεταξύ Ναυπλίου και Μύλων, όπου βρισκόντουσαν οι σιταποθήκες εκείνης της εποχής. Ήταν τμήμα ενός κύριου παραλιακού δρόμου της Αργολίδας  περασμένων αιώνων. Ίσως ήταν και ο δρόμος από τον οποίο περνούσε ο Κολοκοτρώνης και οι υπόλοιποι ήρωες της ελληνικής επανάστασης μαζί με τους πολεμιστές τους…!!!

Η ανακάλυψη της Γέφυρας μας θέτει προ των ευθυνών μας για να την αξιοποιήσουμε. Να την προβάλουμε στους επισκέπτες της περιοχής μας και να ανατρέξουμε σε άλλους συνδετικούς κρίκους του παζλ της καθημερινής ζωής και των μεταφορών των προγόνων μας…

ΦΩΤΟ:

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ