Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑAνακοίνωση του Συμβουλίου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ για τις κινητοποιήσεις των φοιτητών

Aνακοίνωση του Συμβουλίου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ για τις κινητοποιήσεις των φοιτητών

Το Συμβούλιο Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ  χαιρετίζει τους φοιτητές, μαθητές, νέους που κινητοποιήθηκαν στις πόλεις της Πελοποννήσου αλλά και σε όλη τη χώρα απέναντι στο άθλιο νομοσχέδιο Κεραμέως- Χρυσοχοϊδη.

Χαιρετίζουμε τους φοιτητές που κινητοποιούνται παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί με άθλιο τρόπο την πανδημία χρησιμοποιώντας επιπλέον την καταστολή, τα ψέματα και τις προβοκάτσιες εναντίον τους. Οι φοιτητές δεν υιοθέτησαν την επικίνδυνη λογική του συμβιβασμού  << σε καιρό πανδημίας δεν μπορούμε να αγωνιστούμε, να ζητάμε πολλά>>, όπως καλλιεργούν πολλές φωνές που κατά τα άλλα στηρίζουν τον αγώνα τους.

Χρειάζεται να κάνουν στην άκρη τις δυνάμεις που χρησιμοποιούν μισόλογα ΄΄ ναι μεν αλλά΄΄, που έχουν βάλει το λιθαράκι τους με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο  στην υποβάθμιση των σπουδών τους, στη μετατροπή του Πανεπιστημίου σε επιχείρηση, που συμφωνούν με την ένταση της καταστολής προτείνοντας όμως διαφορετική συνταγή.

Η φωνή των φοιτητών -και κάτω από τη μάσκα- ολοένα δυναμώνει και ακούγεται εκκωφαντικά σ’ όλο τον λαό!

Καταγγέλουμε τον αυταρχισμό που επέδειξε η κυβερνηση ειδικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που προχώρησε σε προσαγωγές φοιτητών-ανάμεσά τους κι ένα μέλος της ΚΝΕ. Αποδεικνύεται ακόμη μία φορά πως φοβούνται την οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση των φοιτητών, των μαθητών, γιατί ξέρουν ότι μόνο αυτός ο αγώνας μπορεί να έχει κατακτήσεις.

Καλούμε τους φοιτητές και τους μαθητές να συνεχίσουν τον αγώνα τους απέναντι στην υποβάθμιση των σπουδών τους, για να ανοίξουν οι σχολές και τα σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. 

Στη συνείδηση χιλιάδων φοιτητών και της πλειοψηφίας της κοινωνίας το νομοσχέδιο είναι καταδικασμένο και αυτό είναι η πρώτη μεγάλη νίκη των δίκαιων κινητοποιήσεων των φοιτητών. Αυτή είναι και η “εγγύηση” ότι ο αγώνας για να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα στη πράξη θα συνεχιστεί!

Συμβούλιο Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ