Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣυνάντηση στον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας του Διοικητή της 6 ης ΥΠΕ ...

Συνάντηση στον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας του Διοικητή της 6 ης ΥΠΕ για τις Νοσηλευτικές Μονάδες Άργους και Ναυπλίου

Σήμερα Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας συνάντηση του Προέδρου κ. Κων/νου Κατσαρού και του Γραμματέα κ. Γεωργίου Δωροβίνη με τον Διοικητή της 6 ης ΥΠΕ κ. Ιωάννη Καρβέλη, στα πλαίσια της επίσκεψής του στις Νοσηλευτικές Μονάδες Άργους και Ναυπλίου.

Η συζήτηση διεξήχθη σε πνεύμα καλής διάθεσης, επιβεβαιώνοντας την καλή σχέση και συνεργασία μεταξύ της 6 ης ΥΠΕ και του ΙΣΑ. Mεταξύ άλλων συζητήθηκε η κατάσταση στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Αργολίδας, επισημάνθηκαν τα προβλήματα και προτάθηκαν τρόποι αντιμετώπισής τους.

Ο κ. Καρβέλης ενημέρωσε για τις συναντήσεις που προηγήθηκαν με τη Διοικήτρια του Γ.Ν.Αργολίδας κα Σαρίδη και τον Αναπληρωτή Διοικητή κ. Βασιλόπουλο. Αναφέρθηκε στις 10 νέες μόνιμες θέσεις ιατρών που προκηρύχτηκαν για το Γ.Ν.Αργολίδας(3 για Ν.Μ.Άργους, 7 για Ν.Μ.Ναυπλίου) και 1 θέση για το Κ.Υ.Κρανιδίου αλλά και σε αυτές της Ν.Μ. Άργους που βρίσκονται στα συμβούλια κρίσης και είναι σε εξέλιξη.

Παράλληλα ενημερωθήκαμε ότι στην σύσκεψη που είχε με την κα Σαρίδη αποφασίστηκε η ιεράρχηση των αναγκών σε ιατρικό προσωπικό της Ν.Μ Άργους και ζήτησε να αποσταλούν οι κενές οργανικές θέσεις, ώστε να προκηρυχθούν και αυτές άμεσα. Ανάλογα ισχύει και για τις όποιες θέσεις επικουρικών ιατρών είναι αναγκαίες για τις δύο Νοσηλευτικές Μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Καρβέλης κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας επικοινώνησε με το Υπουργείο Υγείας, για να προκηρυχτούν τις επόμενες ημέρες κάποιες θέσεις επικουρικών ιατρών που ήταν σε εκκρεμότητα.

Πάγιο αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου είναι η δημιουργία Παιδιατρικής Κλινικής στην περιοχή μας. Ενημερωθήκαμε ότι βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο υλοποίησης και μας διαβεβαίωσε ότι ζητήθηκε από την Διοίκηση του Γ.Ν. Αργολίδας να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υποδομής και στελέχωσής της.

Για το θέμα του εμβολιασμού, μας δήλωσε ότι ξεκινά βάσει σχεδιασμού στα Κέντρα Υγείας της 6 ης ΥΠΕ στις 15 Φεβρουαρίου. Ο προγραμματισμός αφορά την ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών, η οποία θα εμβολιαστεί για τον SARS-CoV-2 με το εμβόλιο της Αstra Zeneca.

Ο κ. Καρβέλης εξήρε το ρόλο των Ιατρικών Συλλόγων ως επίσημων συμβούλων του Υπουργείου Υγείας, ενώ παράλληλα αναγνώρισε τις κοπιαστικές προσπάθειες ιατρών και νοσηλευτών στις Δημόσιες δομές Υγείας αλλά και τη συμβολή των ιδιωτών ιατρών στη δύσκολη μάχη ενάντια στην πανδημία.

Δεσμεύθηκε για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μας, με στόχο μια ουσιαστικότερη και πιο εποικοδομητική συνεργασία, αφού οι πλέον αρμόδιοι σε θέματα Δημόσιας Υγείας είναι το Υπουργείο Υγείας, οι ΥΠΕ, οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων με τα Επιστημονικά Συμβούλια και οι Ιατρικοί Σύλλογοι.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας θα συνεχίζει τις προσπάθειες βελτίωσης, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, του πολυτιμότερου αγαθού του ανθρώπου

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΩΡΟΒΙΝΗΣ

EXTRA News:

 Δείτε τον δασικό χάρτη Αργολίδας και πληροφορίες για την περίπτωση αμφισβήτησης του χαρακτηρισμού

 

 

 Η κουζινομηχανή της μαμάς που μου έλυσε τα χέρια!!!

 

 

 Ο εμβολιασμός του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας κατά της νόσου COVID-19

 

 

 Κούρεμα και Trimmer, 2 σε 1

 

 

 

 Μουτίδου: Ομαδικό σεξ, ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και σύζυγοι επί πληρωμή στο θέατρο

 

 

 Νέα Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού τοποθετείται η Ελένη Δουνδουλάκη

 

 

 

 Κάμερα Ασφαλείας Dome 5MP FHD

 

 

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ