Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑργολίδα: Παρεμβάσεις ψυχικής ενδυνάμωσης σε μαθητές/-τριες, εκπαιδευτικούς και γονείς

Αργολίδα: Παρεμβάσεις ψυχικής ενδυνάμωσης σε μαθητές/-τριες, εκπαιδευτικούς και γονείς

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας σε συνεργασία με το ΚΕΣΥ Αργολίδας, την Ελπίδα ζωής και τις δομές ΕΔΕΑΥ των Σχολικών μονάδων,

σχεδιάζει βραχυχρόνιες παρεμβάσεις που αφορούν τις ψυχολογικές επιπτώσεις, οι οποίες δημιουργήθηκαν από τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19. Οι ομάδες στις οποίες απευθύνεται είναι οι μαθητές/-τριες, οι εκπαιδευτικοί καθώς και οι γονείς – κηδεμόνες.

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 17:30 η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας προσκαλεί τους συνεργαζόμενους φορείς, καθώς και τους Διευθυντές/-ντριες και Υποδιευθυντές/-ντριες των Σχολικών μονάδων σε τηλεδιάσκεψη, με στόχο έναν γόνιμο διάλογο, ώστε να υπάρξουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν μέσω συναντήσεων που θα έχουν βιωματικό χαρακτήρα, θα υλοποιηθούν εξ αποστάσεως αλλά και δια ζώσης σε κλειστή ομάδα, ανάλογα με τις υγειονομικές συνθήκες που θα υπάρξουν. Αρχικά θα γίνουν σε επίπεδο τμήματος και στη συνέχεια σε ολιγομελείς κλειστές ομάδες. Στόχος είναι να δοθεί χώρος στους μαθητές/-τριες να μιλήσουν και να εκφράσουν τα δύσκολα συναισθήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19.

Στην συνέχεια θα υπάρξουν παρεμβάσεις – συναντήσεις με τις ομάδες εκπαιδευτικών και γονέων – κηδεμόνων.

Σε κάθε περίπτωση θα προστατευτεί η ιδιωτικότητα του καθενός από τους συμμετέχοντες τις συναντήσεις αλλά και θα τηρούνται απαρέγκλιτα οι οδηγίες του ΥΠΑΙΘ και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την προστασία από την πανδημία Covid-19.

Ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας
Ιωάννης Γιατράκος

EXTRA News:

Τραγωδία: Μωρό πέθανε μετά τη βάπτισή του – Βρήκαν 110ml νερού στα πνευμόνια του

 

 Κούρεμα και Trimmer, 2 σε 1

 

 

Παρατεταμένο διάστημα καλοκαιρίας έρχεται στη χώρα

 

 

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει από σήμερα στο take away -Πρόστιμα για παραμονή στους χώρους του καταστήματος, τι ισχύει

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ