Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣυνάντηση Ανδριανού με Κοντοζαμάνη για τα ζητήματα υγείας στην Αργολίδα - ...

Συνάντηση Ανδριανού με Κοντοζαμάνη για τα ζητήματα υγείας στην Αργολίδα – εμβολιαστικά κέντρα και σε Κρανίδι και Λυγουριό

Συνάντηση Ανδριανού με Κοντοζαμάνη για τα ζητήματα υγείας στην Αργολίδα, την κάλυψη των κενών, τον προγραμματισμό του εμβολιασμού, και την κατασκευή νέου νοσοκομείου.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός είχε σήμερα συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνη, με τον οποίο συζήτησε τα ζητήματα της υγείας που αφορούν την Αργολίδα.

Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Συζητήσαμε σήμερα με τον Υπουργό και διά ζώσης, τα ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία στην Αργολίδα, και θέλω και δημοσίως να τον ευχαριστήσω για τη θετική του ανταπόκριση.

Όπως επεσήμανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη να ενισχυθεί ουσιαστικά το δημόσιο εθνικό σύστημα υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, έθεσα στον Υπουργό την ανάγκη κάλυψης των κενών σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό στις δύο νοσηλευτικές μονάδες και τα Κέντρα Υγείας της Αργολίδας.

Επίσης, στο πλαίσιο του αποτελεσματικού προγραμματισμού του εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού, ζήτησα από τον Υπουργό να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο και το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, καθώς η μετάβαση από το Κρανίδι στο Ναύπλιο, στο Άργος ή τις Σπέτσες, ιδίως για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και με υποκείμενα νοσήματα είναι δυσχερής ιδιαίτερα δεδομένων των συνθηκών.

Τέλος, συζητήσαμε τον μεγάλο στόχο της κατασκευής νέου σύγχρονου νοσοκομείου στη Δαλαμανάρα, ιδιαίτερα δεδομένης της βούλησης του Περιφερειάρχη κ. Νίκα να συμβάλει ουσιαστικά με χρηματοδότηση 50 εκ. ευρώ. Όπως με διαβεβαίωσε ο Υπουργός η Κυβέρνηση βλέπει θετικά την προοπτική του νέου νοσοκομείου και το έργο θα εξεταστεί στο πλαίσιο του γενικού σχεδιασμού.

Ξανά, με αυτή την ευκαιρία, θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη όλων μας στους άνδρες και τις γυναίκες της υγείας που όλους αυτούς τους μήνες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης εναντίον της πανδημίας. Η ενίσχυση του ΕΣΥ και η διασφάλιση των υλικών, θεσμικών και ηθικών προϋποθέσεων για την επιτέλεση του έργου των ανθρώπων της υγείας είναι αυτονόητη υποχρέωση και πρώτη προτεραιότητα της δημόσιας δράσης μας».

Εντός του Φεβρουαρίου θα λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα στα Κέντρα Υγείας Κρανιδίου και Λυγουριού.

Σε συνέχεια της σημερινής συνάντησης του Βουλευτή Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Ανδριανού με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας ότι εντός του Φεβρουαρίου θα λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα στα Κέντρα Υγείας Κρανιδίου και Λυγουριού για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εμβολιαζομένων πολιτών και την κάλυψη των αναγκών της περιοχής.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ