Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑνδριανός: Να ανασταλεί η καταβολή του τέλους εκμετάλλευσης αλιευτικών σκαφών

Ανδριανός: Να ανασταλεί η καταβολή του τέλους εκμετάλλευσης αλιευτικών σκαφών

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σ. Λιβανό με θέμα την ανάγκη αναστολής της καταβολής του τέλους εκμετάλλευσης αλιευτικών σκαφών μέχρι το πέρας της έκτακτης συνθήκης της πανδημίας.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Κατ’ εφαρμογή του νόμου 4646/2019, οι αλιείς ιδιοκτήτες σκαφών καλούνται να καταβάλουν τέλος εκμετάλλευσης, υποχρέωση όμως η οποία, δεδομένης της έκτακτης συνθήκης της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που επηρεάζουν την αλιευτική δραστηριότητα, δημιουργεί αντικειμενικά και συχνά ανυπέρβλητα προβλήματα στην πλειονότητα των υπόχρεων, όπως με ενημέρωσαν οι επαγγελματίες παράκτιας αλιείας.

Δημιουργείται συνεπώς η ανάγκη εξέτασης από πλευράς του Υπουργείου της αναστολής της καταβολής του εν λόγω τέλους μέχρι το πέρας της έκτακτης συνθήκης της πανδημίας, την κανονικοποίηση της αλιευτικής δραστηριότητας και της ροής εσόδων στους αλιείς.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Αν προτίθεται να εξετάσει θετικά την αναστολή της καταβολής του τέλους εκμετάλλευσης αλιευτικών σκαφών μέχρι το πέρας της έκτακτης συνθήκης της πανδημίας, την κανονικοποίηση της αλιευτικής δραστηριότητας και της ροής εσόδων στους αλιείς».

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ