Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού

Τα στοιχεία των τελευταίων ημερών για τα δεκάδες κρούσματα σε εργαζόμενους στα super market, δείχνουν πως κυβέρνηση, εργοδοσία, ελεγκτικοί μηχανισμοί, σιωπούν μπροστά στο «προδιαγεγραμμένο έγκλημα» εις βάρος των εργαζομένων.

Όλοι μαζί θέλουν να κρύψουν την πραγματική κατάσταση που υπάρχει μέσα στα καταστήματα. Οι διαδικασίες που ακολουθούνται δεν έχουν καμία σχέση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο καθαρισμός όλων των επιφανειών των καταστημάτων δεν είναι συχνός, χωρίς τακτικές απολυμάνσεις και μαζικά- επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους, με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους, προκειμένου να υπάρχει πρόληψη. Μην καθησυχάζουμε επειδή στην Αργολίδα μετράμε ακόμα μειωμένα κρούσματα.

Από τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την προηγούμενη εβδομάδα από κρατικό φορέα στη Βρετανία, επιβεβαιώνεται ότι οι χώροι δουλειάς και κύρια των σούπερ μάρκετ αποτελούν το συνηθέστερο μέρος έκθεσης στον ιό. Αντίστοιχα, αποδεικνύει ότι οι καταγγελίες και οι διεκδικήσεις των εμποροϋπαλλήλων και των σωματείων του εμπορίου γύρω από τα μέτρα προστασίας της υγείας στους συγκεκριμένους τόπους δουλειάς, είναι σωστές και δίκαιες.

Όποια μέτρα μέχρι σήμερα έχουν παρθεί ξεκινώντας από το πρώτο κύμα την άνοιξη, είναι αποτέλεσμα της συλλογικής διεκδίκησης και δράσης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και των άλλων κλαδικών σωματείων σε όλη τη χώρα, που έδωσαν μάχη για να γίνουν πράξη τα αιτήματα των εργαζομένων, να απαντηθούν με συγκεκριμένα μέτρα οι ανησυχίες τους.

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, αποφάσισε 4ωρη στάση εργασίας, 12μμ-4μμ, την Πέμπτη 26 Νοέμβρη για να δώσουμε μαζικό αγωνιστικό «παρών» στην ΑΠΕΡΓΙΑ. Παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, να μην αφήσουμε να περάσει στην εργατική τάξη ο φόβος, η τρομοκρατία, η απαισιοδοξία, η λογική να λογαριαστούμε μετά.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ, ΟΠΩΣ:

-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, πραγματική επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, πλήρη στελέχωση όλων των βαθμίδων υγείας, -Να τηρείται αυστηρά ο αριθμός πελατών ανά τμ,-Γιατρός εργασίας σε κάθε κατάστημα, -Απολυμάνσεις στα καταστήματα, στις αποθήκες και στα γραφεία με βάση τις προδιαγραφές των πρωτοκόλλων υγείας.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ, ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ([email protected] – 6948823862-/-6932134064)

Το Δ.Σ.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ