Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕκδήλωση της Ένωσης Κρητών και Φίλων Κρήτης Αργολίδας για την 186η...

Εκδήλωση της Ένωσης Κρητών και Φίλων Κρήτης Αργολίδας για την 186η επέτειο αποικισμού τών Κρητών στο Τολό

Επετειακή εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τους Κρήτες πρόσφυγες από την Μεγαλόνησο, πραγματοποίησε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020, η Ένωση Κρητών και Φίλων Κρήτης Ν. Αργολίδας “Ο ΜΙΝΩΑΣ”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 186η επέτειο από το Βασιλικό Διάταγμα του Όθωνα, σύμφωνα με το οποίο, στις 13 /25 Οκτωβρίου 1834 στο αρθ. 1651 : «Περί άποικισμού τών Κρητών» παραχωρήθηκε στους Κρήτες η περιοχή που βρίσκεται σήμερα το Τολό, όπου και επετράπη να αποτελέσουν ιδιαίτερο Δήμο, τον Δήμο Μινώας, έκ του ονόματος του βασιλέως της Κρήτης Μίνωος.

Στο πλαίσιο του εορτασμού τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Τολό και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Κρητών Αγωνιστών.

Την κατάθεση στεφάνων προς τιμήν των Κρητών Αγωνιστών έκαναν,

Εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων Ανδρέας Μπικάκης

Πρόεδρος Κοινότητας Τολού Δημήτρης Καταγάς

Πρόεδρος Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού Γιάννης Γεωργιδάκης

Αντιπρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Τολού Φανή Τσιπόκα

Την εκδήλωση έκλεισε με κατάθεση στεφάνου η Πρόεδρος της Ενώσεως Κρητών και Φίλων Ν. Αργολίδας “Ο ΜΙΝΩΑΣ” Χαρά Καραγιαννάκη.

Η Πρόεδρος δήλωσε σχετικά: “Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού covid-19, η φετινή επετειακή εκδήλωση αφιερωμένη στη συμπλήρωση των 186 χρόνων από την πρώτη εγκατάσταση των Κρητών στο Τολόδεν πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τις δέουσες τιμές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η μνήμη των προγόνων μας δεν βαραίνει με τον ίδιο τρόπο την ψυχή και το μυαλό μας”.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ