Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΕΥΡΩΠΗΠροσεχώς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός, ανθρώπινα δικαιώματα

Προσεχώς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός, ανθρώπινα δικαιώματα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει αρχίσει εκ νέου τις εργασίες του, διεξάγοντας συζητήσεις σχετικά με τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ και τον κορονοϊό.

Την Τρίτη, η Επιτροπή Προϋπολογισμών συζητούν τις διαπραγματεύσεις για τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ, την μεταρρύθμιση του συστήματος των ιδίων πόρων της ΕΕ και το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης της ΕΕ από τον Covid-19.

Την επόμενη μέρα, η διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, δρ Αντρέα Άμον, πρόκειται να ενημερώσει την Επιτροπή Περιβάλλοντος για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τον Covid-19. Οι ευρωβουλευτές ψηφίζουν επί της επικαιροποίησης του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, που συνέβαλε στη δημιουργία κοινού αποθεματικού ιατρικού εξοπλισμού (όπως ανεμιστήρων) ως μέρος της ευρωπαϊκής στρατηγικής καταπολέμησης της πανδημίας του κορονοϊού.

Τη Δευτέρα, ευρωβουλευτές της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συζητούν την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό με τον δρ Ντένις Μουκουέγκε, κάτοχο του βραβείου Ζαχάρωφ 2014 για την Ελευθερία της Σκέψης και το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2018. Ο δρ Μουκουέγκε δέχθηκε απειλές για τη ζωή του μετά την καταδίκη των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών, καθώς και των πρόσφατων δολοφονιών που έλαβαν μέρος στη χώρα του.

Την Τετάρτη, η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών ψηφίζει επί έκθεσης σχετικά με υλοποίηση των εθνικών στρατηγικών για την ένταξη των Ρομά, στοχεύοντας στην καταπολέμηση των αρνητικών στάσεων προς τους Ρομά στην Ευρώπη.

Την Πέμπτη, η Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των συζητάει τις ευκαιρίες και προκλήσεις που θέτουν οι νέες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης, και τους τρόπους μεταρρύθμισης του τομέα.

Στα πλαίσια της συμμετοχής του στον μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας (Childhood Cancer Awareness Month), το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να φωτίσει το κτίριό του, στις Βρυξέλλες, με χρυσό χρώμα την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Τον Ιούνιο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δημιούργησε ειδική επιτροπή για την καταπολέμηση του καρκίνου, που αποτελεί προτεραιότητα για την ΕΕ.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ