Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕγγραφές στην Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελοποννήσου στο Άργος

Εγγραφές στην Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελοποννήσου στο Άργος

Η περίοδος υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων των υποψηφίων αποφοίτων λυκείου , για το εκπαιδευτικό έτος 2020-2021 έχει οριστεί από 31/08/2020 έως 11/09/2020 .

Τα κριτήρια που θα μοριοδοτήσουν τους ενδιαφερόμενους φέτος θα είναι:

• Ο βαθμός του τίτλου σπουδών ( λυκείου )
• Η συναφής ως προς την ειδικότητα προϋπηρεσία με πιστοποιημένα ένσημα είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.
• Η εγγύτητα της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης του υποψηφίου με την ημερομηνία αποφοίτησής του από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
• Η ιδιότητα του πολύτεκνου ή τρίτεκνου γονέα ή του προστάτη μονογονεϊκής οικογένειας ή του τέκνου πολύτεκνης, τρίτεκνης ή μονογονεϊκής οικογένειας
• Η πιστοποιημένη γνώση πρώτης ξένης γλώσσας
• Η πιστοποιημένη γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας
• Η ύπαρξη τουριστικής επιχείρησης ή καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος του υποψηφίου ή του γονέα και η
• Μακροχρόνια ανεργία

Για την φετινή χρονιά στο Εκπαιδευτήριό μας στο Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο στο Άργος θα λειτουργήσουν πρωινά και απογευματινά τμήματα για αποφοίτους λυκείου στις παρακάτω ειδικότητες:

• Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας” (πρωινό & απογευματινό )
• Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας” ( πρωινό & απογευματινό) και
• Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τουρισμό” (απογευματινό ) με κατεύθυνση στην λειτουργία του Τουριστικού πρακτορείου και στην διοργάνωση Συνεδρίων.

(ωράρια μαθημάτων : πρωινό 8.30- 13.00 & απογευματινό 14.15- 19.00)

Τις προσεχείς ημέρες θα αναρτηθεί η ιστοσελίδα υποδοχής ( website) και οι οδηγίες χρήσης ( demo) προκειμένου να καταθέσουν τις αιτήσεις τους όλοι οι ενδιαφερόμενοι -νες.

Η φοίτηση στην Τουριστική σχολή/ ΙΕΚ Πελοποννήσου ( Αργος) είναι διετής και περιλαμβάνει 4 εξάμηνα μικτής κατάρτισης και 1 εξάμηνο πρακτική άσκηση (εξασφαλίζεται αναβολή στράτευσης).

Η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση υλοποιείται από έμπειρους καθηγητές-επαγγελματίες του χώρου, ολοκληρώνεται με την υλοποίηση αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες ( 3,4 και 5 αστέρων ) της χώρας μας, μέσω του οργανωμένου δικτύου συνεργαζόμενων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, η οποία φοίτηση μετατρέπεται σε Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επιπέδου 5, κατόπιν επιτυχούς συμμετοχής στις εξετάσεις του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων, το οποίο κατοχυρώνει τα ισχύοντα επαγγελματικά δικαιώματα και μοριοδοτείται κατά τη συμμετοχή σε προκηρύξεις του δημοσίου τομέα.

Για πληροφορίες επίσης μπορούν να αντλούν οι ενδιαφερόμενοι και στα τηλ της σχολής 27510 20115 & 20127 καθώς και στην ιστοσελίδα του υπουργείου τουρισμού www.mintour.edu.gr

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ