Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΗ αριστούχος από το Άργος Βάσια Σύριου μιλάει για την επιτυχία της...

Η αριστούχος από το Άργος Βάσια Σύριου μιλάει για την επιτυχία της στις πανελλήνιες εξετάσεις

Οι εισαγωγικές εξετάσεις για τα Πανεπιστήμια διεξήχθησαν στη σκιά της πανδημίας, με τους μαθητές να έχουν περιορισμένη εκπαιδευτική προετοιμασία τόσο στα σχολεία όσο και στα φροντιστήρια.

Οι επιδόσεις των μαθητών ήταν ιδιαίτερα χαμηλές σε Νεοελληνική Γλώσσα, Ιστορία, Βιολογία και μαθηματικά, δεικνύοντας μια Παιδεία, κάτω από τη βάση.

Ως εκ τούτου, αναμένονται πτώσεις των βάσεων και στα τρία πεδία, αλλά και στις πολυπόθητες σχολές όπως η Νομική και η Ιατρική.

Μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο», ο Εκπαιδευτικός-Φροντιστής, Γιώργος Χατζητέγας, υπογράμμισε ότι παρατηρήθηκε μια «αύξηση του αριθμού των αριστούχων με ταυτόχρονη αύξηση των μαθητών που ήταν κάτω από τη βάση».

Αυτό συνεπάγεται ότι «όσοι ήταν συντεταγμένοι πήραν καλύτερο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα, κλεισμένοι σπίτι, ενώ άλλοι βρέθηκαν σε δυσμενέστερη θέση».

Παράλληλα, ο φροντιστής συνέστησε να συμπληρώσουν οι μαθητές τα μηχανογραφικά τους με βάση τη φθίνουσα σειρά της επιθυμίας τους και να μη γίνει σύγκριση με τις βάσεις προηγούμενων ετών, «καθώς φέτος υπάρχει καινούργιο σύστημα».

Μια από τις μαθήτριες που αρίστευσαν, συγκεντρώνοντας 18.950, η Βάσια Σύριου, εξήγησε τι είναι αυτό που την οδήγησε στην πραγμάτωση του στόχου της.

«Ήταν δύσκολη χρονιά. Ήταν μια μεγάλη πρόκληση που μείναμε σπίτι, γιατί δεν έπρεπε να παρασυρθούμε από τον ελεύθερο χρόνο που μας έμενε. Με συστηματικό πρόγραμμα πέτυχα το στόχο μου. Το πρόγραμμα είναι σημαντικό σε τέτοιες περιπτώσεις» σημείωσε.

Η Βάσια, η οποία θέλει να ακολουθήσει τις νομικές σπουδές, κατά τη διάρκεια της πανδημίας διάβαζε βιβλία στον ελεύθερο χρόνο της, ενώ επικοινωνούσε και με τους φίλους της.

«Αν είναι συστηματικό το διάβασμα, μετά έχεις ώρες να ξεκουραστείς» συμπλήρωσε.

Δείτε το βίντεο :

blob:https://www.megatv.com/6fe3bda8-0d57-4c1a-a831-c216505be959

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ