Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΜήνυμα εκπαιδευτικών: Η Αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης δεν θα περάσει

Μήνυμα εκπαιδευτικών: Η Αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης δεν θα περάσει

Εφαρμόζοντας τις οδηγίες του ΔΣ της ΕΛΜΕ για να συγκεντρωθούν τα μέλη της στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον αύλειο χώρο της Διεύθυνσης Α/μιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας έγινε σήμερα Τετάρτη 13 Μαΐου 2020 στις 12:00 η συνάντηση.

 


Όπως τονίστηκε στους παρευρισκόμενους η
Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έδειξαν ξεκάθαρα τον απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίο έχουν αποφασίσει να ασκούν την αντιεκπαιδευτική πολιτική τους στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης. Κατέθεσαν εν μέσω πανδημίας, χωρίς τα σωματεία να μπορούν να αντιδράσουν και να γίνει διάλογος, πολυνομοσχέδιο με σοβαρότατες ρυθμίσεις για την παιδεία, το οποίο ήδη έχει καταγγελθεί από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες.

Επιπλέον την περασμένη Παρασκευή κατατέθηκε η απαράδεκτη τροπολογία για ζωντανή (ανα)μετάδοση του μαθήματος, χωρίς κανέναν διάλογο ούτε με την ομοσπονδία μας ούτε με την συνομοσπονδία γονέων και κηδεμόνων.


Η ΕΛΜΕ επίσης υποστηρίζει ότι τόσο το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, όσο και η τροπολογία για ζωντανή μετάδοση αποτελούν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, προσπάθεια εκμετάλλευσης της κρίσης της πανδημίας με επιδίωξη να συνεχιστούν οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές σε βάρος της Δημόσιας Εκπαίδευσης, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών κατακτήσεων των εκπαιδευτικών.

Απέναντι σε αυτά τα σχέδια έχουμε χρέος, μαζί με όλη την κοινωνία στο πλευρό μας, να αντιδράσουμε και να παλέψουμε ώστε να αποσυρθούν όλες οι προσπάθειες χειροτέρευσης και υπονόμευσης των όρων της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της παραπέρα απαξίωσης του Δημόσιου Σχολείου.

Οι συγκεντρωθέντες προειδοποίησαν την Κυβέρνηση ότι “Η αντιεκπαιδευτική πολιτική δεν θα περάσει”.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ