Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΈκκληση δημάρχου Επιδαύρου Τάσου Χρόνη προς την Μενδώνη: Να γίνει το Φεστιβάλ...

Έκκληση δημάρχου Επιδαύρου Τάσου Χρόνη προς την Μενδώνη: Να γίνει το Φεστιβάλ με προϋποθέσεις

Επιστολή στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έστειλε ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης εκφράζοντας την ανησυχία του για την πιθανή ακύρωση του Φεστιβάλ Επιδαύρου.

Όπως τονίζει ο Τάσος Χρόνης η ενδεχόμενη μη διεξαγωγή του Φεστιβάλ θα πλήξει σοβαρά εκτός από τους εμπλεκόμενους καλλιτέχνες και την τοπική κοινωνία.
Ο δήμαρχος προτείνει στην κ. Μενδώνη συγκεκριμένες λύσεις για να πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ χωρίς να υπάρχει πρόβλημα με την ασφάλεια των πολιτών.

Καθημερινή απολύμανση του θεάτρου με έξοδα του δήμου, 5.000 εισιτήρια και κάθε παράσταση αλλά και παρουσίαση της κάθε παράστασης τρεις αντί για δύο μέρες είναι μερικές από τις προτάσεις του κ. Χρόνη.

Αναλυτικά η επιστολή στην υπουργό Πολιτισμού
Κυρία Υπουργέ,

Μετά το χθεσινό διάγγελμα του Πρωθυπουργού για την επάνοδό μας από την υγειονομική κρίση, υπάρχει έντονη ανησυχία για το τι θα γίνει με την διεξαγωγή του Φεστιβάλ Επιδαύρου.

Με υπευθυνότητα απέναντι σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, όπως άλλωστε κάναμε μέχρι σήμερα, θα θέλαμε να γίνει μια συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σχετικά με την διερεύνηση της δυνατότητας διεξαγωγής του Φεστιβάλ. Διότι σε διαφορετική περίπτωση, πέραν της βέβαιης οικονομικής ζημίας των άμεσα εμπλεκομένων με το Φεστιβάλ (ηθοποιών, καλλιτεχνών, τεχνικών κλπ), θα είναι τεράστιες και οι επιπτώσεις στην ήδη καταρρακωμένη τοπική οικονομία.

Κρίνουμε σκόπιμο, με την καλή θέληση και την καλή συνεργασία, όπως εξάλλου γίνεται κάθε χρόνο, όλων των φορέων (Υπουργείου Πολιτισμού-Ελληνικού Φεστιβάλ-Δήμου Επιδαύρου) να εξαντληθούν όλες τις δυνατότητες ώστε να πραγματοποιηθεί και εφέτος το φεστιβάλ Επιδαύρου, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θα ισχύσουν και για άλλους χώρους, όπως πχ θερινοί κινηματογράφοι.

Σας εκθέτω κάποιες προτάσεις μας σχετικά με τον τρόπο που θα μπορούσε να λειτουργήσει εφέτος το Φεστιβάλ, τις οποίες παρακαλώ να λάβετε υπόψιν σας, να τις αξιολογήσετε και να τις συζητήσετε με τις αρμόδιες επιτροπές που εισηγούνται στην Κυβέρνηση τα μέτρα προφύλαξης του πληθυσμού από την διασπορά του covid 19. Εμείς είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε συνεργασία ώστε να διαφυλαχθεί πρωτίστως η υγεία των πολιτών.

Το Φεστιβάλ Επιδαύρου μπορεί να λειτουργήσει μετά τις 15 Ιουλίου έως τέλος Αυγούστου
ο μέγιστος αριθμός εισιτηρίων να μην υπερβαίνει τα 5.000 ανά ημέρα με δεδομένο ότι το Αρχαίο Θέατρο Ασκληπιείου Επιδαύρου είναι ανοιχτό και χωρητικότητας περίπου 12.000 θεατών η κάθε παράσταση να παρουσιάζεται επί τρεις ημέρες, αντί για δύο, ήτοι Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή
Ο Δήμος Επιδαύρου θα αναλάβει την απολύμανση του χώρου στο τέλος κάθε παράστασης
να καθοριστεί μεγαλύτερη ώρα προσέλευσης και αποχώρησης του κοινού
ο έλεγχος των εισιτηρίων να γίνεται δυο χιλιόμετρα πριν το Θέατρο
Με την πεποίθηση ότι θα αξιολογήσετε θετικά την πρότασή μας και θα συμβάλλετε ώστε να μην εκλείψει ένα εξαιρετικά σημαντικό πολιτιστικό γεγονός από την Χώρα μας αλλά και να επιβιώσουν κατά κάποιον τρόπο οι εμπλεκόμενοι με το Φεστιβάλ και οι επιχειρήσεις της περιοχής μας

Σας ευχαριστούμε

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ