ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

3η Σύσκεψη στο Δημαρχείο Ερμιονίδας σχετικά με το Επιχειρησιακό Σχέδιο

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η 3η σύσκεψη στο Δημαρχείο σχετικά με το Επιχειρησιακό Σχέδιο που υλοποιείται στην περιοχή για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει ανακύψει.


Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Γεωργόπουλος, ο Διευθυντής Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Διαμαντόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, κ. Μαλτέζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, κ. Σχοινοχωρίτης, ο Επιστημονικά Υπεύθυνος Συντονιστής Κέντρου Υγείας Κρανιδίου, κ. Μουστάκας, ο Διευθυντής Παραρτήματος ΕΚΑΒ Πελοποννήσου, κ. Μπακόπουλος και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας, κ. Νέζος συζήτησαν αναλυτικά για την πρακτική αντιμετώπιση του προβλήματος που ανέκυψε και την εφαρμογή όλων των μέτρων που ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Χαρδαλιάς.

Κατόπιν της με αρ. πρωτ.: 3203/23.04.2020 σχετικής επιστολής του Δημάρχου Ερμιονίδας προς τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και αφού, με το υπ’ αρ. πρωτ.: 18554/23.04.2020 έγγραφο, η ως άνω υπηρεσία απάντησε πως έχει υλοποιηθεί η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, έγινε εκτενής αναφορά από το Δήμαρχο Ερμιονίδας στην επί του παρόντος  μη κάλυψη του συνόλου των θέσεων ιατρών και νοσηλευτών, όπως αυτές αποφασίστηκαν και ανακοινώθηκαν. Για το λόγο αυτό απαιτήθηκε από το Δήμαρχο Ερμιονίδας η άμεση υλοποίηση της απόφασης όπως αυτή ανακοινώθηκε από τον κ. Χαρδαλιά στο ακέραιο, δηλαδή να στελεχωθεί η δομή υγείας Κρανιδίου με τέσσερις νοσηλευτές και δύο επιπλέον ιατρούς, αφού ήδη τέσσερις ιατροί έχουν τοποθετηθεί. 

Παράλληλα, συζητήθηκε ο τρόπος αντιμετώπισης των περιστατικών, που παρουσιάζονται, από το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου, το οποίο καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Η ευχάριστη είδηση της σύσκεψης έφτασε από τον εκπρόσωπο ΕΚΑΒ Αργολίδας, ο οποίος μας ενημέρωσε για την τοποθέτηση δύο επιπλέον οδηγών του ΕΚΑΒ για δύο χρόνια επικουρικά στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου. 

Οι προαναφερόμενοι μετέβησαν στο Κέντρο Επιχειρήσεων έξω από το Κέντρο Φιλοξενίας στο χώρο του ξενοδοχείου Γαλαξίας και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, όπου και συνομίλησαν με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας και τους ιατρούς του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου.

Γραφείο Δημάρχου

Argonafplia.gr (NT)

Πρόσφατα

ΕΦΕΤ: Ανάκληση μη ασφαλούς τροφίμου λόγω αλλεργιογόνων ουσιών

Ανάκληση μη ασφαλούς τροφίμου λόγω αλλεργιογόνων ουσιών. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής…

1 ώρα πριν

Εύκολη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια!

Οι μέρες περνούν γρήγορα και ήδη βρισκόμαστε στα μισά της Μ. Εβδομάδας. Πολλές από εσάς…

2 ώρες πριν

Άργος: Σύλληψη 20χρονου και 18χρονου για πολλαπλές περιπτώσεις κλοπών

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για πολλαπλές περιπτώσεις κλοπών στο Άργος: Εξιχνίαση τριών (3) περιπτώσεων κλοπών και…

2 ώρες πριν

Ναύπλιο: Σύλληψη 25χρονου για απόπειρα κλοπής σε κατάστημα

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την απόπειρα κλοπής σε κατάστημα του Ναυπλίου: Συνελήφθη ένα (1) άτομο…

2 ώρες πριν

Μ. Σκουλικίδης: Η προώθηση που γίνετε για την πόλη του Ναυπλίου από το Mediterranean Yacht Show είναι μεγάλη (βίντεο)

Το Mediterranean Yacht Show που πραγματοποιείται στο Ναύπλιο από 17 Απριλίου έως 1 Μαΐου αποτελεί…

15 ώρες πριν

Αναστατωμένοι οι παραγωγοί πορτοκαλιού στην Αργολίδα για τις επιδοτήσεις των χυμοποιήσεων (βίντεο)

Την αναστάτωση τους εκφράζουν οι παραγωγοί του πορτοκαλιού σχετικά με τις επιδοτήσεις που πιστώθηκαν στους…

16 ώρες πριν