Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΔυναμικό και με καινοτομίες το Tyros Run 2020 στην Νότια Κυνουρία

Δυναμικό και με καινοτομίες το Tyros Run 2020 στην Νότια Κυνουρία

To διήμερο 9-10 Μαΐου 2020 δρομείς, κολυμβητές και φίλοι του αθλητικού τουρισμού επιλέγουν το Tyros Run που διοργανώνεται από την «Α ΧΩΡΑ ΝΑΜΟΥ» σε συνεργασία με τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Νότιας Κυνουρίας.

Ο μοναδικός σε ομορφιές Τυρός παραμένει σταθερός αθλητικός πρεσβευτής της Κυνουρίας και μέσα από τη διοργάνωση που αποτελεί θεσμό, βάζει δυναμικά την περιοχή στο επίκεντρο του αθλητικού τουρισμού αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τις
ομορφιές ενός προορισμού που έχει αγαπηθεί από τους αθλητές.
Το Tyros Run 2020 – George Marneris κλείνει τέσσερα χρόνια και οι διοργανωτές σχεδιάζουν ένα διήμερο δρομικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων με καινοτομίες που θα συναρπάσουν συμμετέχοντες και επισκέπτες.

Τρέξιμο, κολύμβηση, πολιτισμός
Η διοργάνωση για πρώτη φορά περιλαμβάνει κολυμβητικό αγώνα ανοιχτής θαλάσσης. Το Σάββατο 9 Μαΐου οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμαστούν στα πεντακάθαρα νερά σε διαδρομές 750μ και 1500μ στον κόλπο του Τυρού. Παράλληλα σχεδιάζεται μια δυναμική και γρήγορη διαδρομή για τολμηρούς δρομείς. Το Urban Sprint 1000 είναι ένας αγώνας ταχύτητας απόστασης 1000μ υπό το σχεδιασμό του κορυφαίου αθλητή και προπονητή Γιώργου Λουφέκη.

Η πρώτη μέρα της διοργάνωσης θα κλείσει με πολιτιστικά δρώμενα στο θέατρο «Μέλινα Μερκούρη» στο λιμάνι με θέμα τα τσακώνικα και τις παραδόσεις της περιοχής. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ημέρα της μητέρας που εορτάζεται την ημέρα του αγώνα με θεατρικό, αφιερωμένο στην “Τσακωνομάνα”.
Την Κυριακή 10 Μάϊου δρομείς, παιδιά, και περιπατητές έχουν την τιμητική τους. To κυρίως «μενού» περιλαμβάνει τους αγώνες 8000μ και 16.000μ με αφετηρία και τερματισμό το λιμάνι του Τυρού. Τα παιδιά και οι μαθητές θα ζήσουν την χαρά ενός δρομικού αγώνα σε
αποστάσεις 500μ, 800μ και 1000μ.

Ο Τυρός φημίζεται για το δίκτυο μονοπατιών. Οι διοργανωτές έχουν φροντίσει να σχεδιάσουν για τους περιπατητές την πεζοπορία «Γνωρίστε τον Τυρό», μια υπέροχη διαδρομή 6000μ που θα σας μείνει αξέχαστη.
Ο Τυρός Αρκαδίας είναι πανέτοιμος και το 2020 να ενθουσιάσει αθλητές και επισκέπτες που αναζητούν ποιοτικές διοργανώσεις. Ταξίδεψε με την παρέα σου, τρέξε στις διαδρομές, κολύμπησε στα γαλανά νερά, ζήσε τον πολιτισμό της Κυνουρίας.
Εγγραφές- Πληροφορίες : www.tyrosrun.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ