Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΗ Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου υποδέχθηκε το Πανεπιστήμιο Rutgers από το N. Jersey...

Η Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου υποδέχθηκε το Πανεπιστήμιο Rutgers από το N. Jersey των Η.Π.Α.

Η Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου με χαρά υποδέχθηκε για ακόμη μια χρονιά το Πανεπιστήμιο Rutgers από το N. Jersey των Η.Π.Α.

Η σημερινή συνάντηση εκπαιδευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, έγινε στο Δ. Δ. του Τολού ,οπου αρχικά οι φοιτητές-τριες επισκέφθηκαν το κτήμα του κ. Γιώργου Περαντωνάκη, που μας μίλησε για τους τρόπους καλλιέργειας, τη βιωσιμότητα, τη κλιματική κρίση και τις δυσκολίες της αγροτικής ζωής.

Μετά κατευθύνθηκαμε περπατώντας προς την αρχαία Ασίνη μαθαίνοντας τα ιστορικά δεδομένα της περιοχής αλλά και για την αλιευτική παράδοση του χωριού, στη συνέχεια τα παιδιά καθάρισαν την παραλία του χωριού, τη παιδική χαρά και μετέπειτα συνέχισαν τη φύτευση του Μεσογειακού πάρκου του χωριού με 40 επιπλέον φυτά. Τέλος στο εστιατόριο Maria’s τα παιδιά διδάχθηκαν τα μυστικά της μεσογειακής κουζίνας από τη σεφ κα Νικολέτα Ταλαγάνη, μαγείρεψαν το μεσημεριανό τους, έφαγαν και αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα να απολαύσουν το ήρεμο, χειμωνιάτικο Τολο.

Χαιρετίσμα απεύθυνε η πρόεδρος της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου κα Βούλα Δεδέα, ο τοπάρχης κος Δημήτριος Καταγάς, ο εκπρόσωπος του Σ.Ε.Τ. κος Μανώλης Σκαλίδης και το μέλος του πολιτιστικού συλλόγου Τολού κα Γεωργία Μπικάκη. Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές για την εργασία τους.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ