Συνάντηση διαμαρτυρίας του Δ.Σ. του Συλ. Εκπ/κών Π.Ε. Αργολίδας με τον Δ/ντή Π. Ε. Αργολίδας

- Advertisement -

Ο γραφειοκρατικός συνδικαλισμός …στην υπηρεσία της διοίκησης ή πώς τα αιρετά μέλη του ΠΥΣΠΕ Αργολίδας συγκαλύπτουν τις ενέργειες του Δ/ντή Π. Ε. Αργολίδας σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών που εκπροσωπούν.

Την Τετάρτη 11 – 12 – 2019 στις 13:30 πραγματοποιήθηκε συνάντηση – παράσταση διαμαρτυρίας του Δ.Σ. του Συλ. Εκπ/κών Π.Ε. Αργολίδας με τον Δ/ντή Π. Ε. Αργολίδας κατόπιν αιτήματος προς το Δ.Σ. του συλλόγου της παράταξής μας ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Π.Ε ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Το θέμα της συνάντησης – παράστασης διαμαρτυρίας αφορούσε τις αλλεπάλληλες μετακινήσεις συναδέλφων νηπιαγωγών ολοήμερων τμημάτων και την μέχρι και 2 μήνες αναστολή της λειτουργίας κάποιων από αυτά τα ολοήμερα τμήματα

προκειμένου να καλυφθούν λειτουργικά κενά της πρωινής βάρδιας.

- Advertisement -

Η απάντηση που έδωσε ο Δ/ντής Π. Ε. Αργολίδας σχετικά με τους χειρισμούς του στο παραπάνω ζήτημα ήταν ότι έκανε ότι μπορούσε με το υπάρχον προσωπικό έτσι ώστε να λύσει το πρόβλημα μετακινώντας για ένα μικρό διάστημα κάθε φορά νηπ/γούς από περιφερειακά ολοήμερα όπου φοιτούν 5 – 6 παιδιά, σε νηπιαγωγεία με μεγαλύτερο μαθητικό δυναμικό.

Επίσης τόνισε ότι με τον τρόπο αυτό κατάφερε να μην είναι εμφανές το πρόβλημα της έλλειψης ικανού αριθμού νηπιαγωγών για να καλύψουν τα κενά της Διεύθυνσης Π. Ε. Αργολίδας όλο το προηγούμενο διάστημα. Ακόμα υποστήριξε ότι δεν είχε
κανέναν/καμιά διαθέσιμο/διαθέσιμη εκπαιδευτικό για αναπλήρωση αφού οι προσλήψεις της 4ης φάσης έγιναν πριν λίγες ημέρες.

Από την πλευρά μας ζητήσαμε ενημέρωση από το Δ/ντή Π. Ε. Αργολίδας αν είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς το ΥΠΑΙΘ για την ύπαρξη τόσων κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό στο νομό με στόχο την κάλυψή τους με την
πρόσληψη αναπληρωτών, αλλά και στον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλ. Εκπ/κών Π. Ε. Αργολίδας ο οποίος ενώ γνώριζε το πρόβλημα ουδέποτε το γνωστοποίησε στα μέλη του Δ.Σ. λέγοντας ότι και αυτός περίμενε την 4η φάση πρόσληψης αναπληρωτών προκειμένου να ανακοινώσει επισήμως την ενημέρωση προς τους συναδέλφους.

Εξάλλου – όπως υποστήριξε ο Πρόεδρος του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αργολίδας – κοινοποιούσε μέσω της σελίδας του συλλόγου στο facebook (!!!!!) την ημερομηνία των προσλήψεων αναπληρωτών.
Παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αργολίδας είναι ένας από τους δύο αιρετούς στο ΠΥΣΠΕ Αργολίδας (ο άλλος αιρετός έχει εκλεγεί από την παράταξη της ΔΑΚΕ) ουδέποτε ούτε ο ένας αιρετός ούτε και ο άλλος ενημέρωσαν το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αργολίδας για το τεράστιο ζήτημα έλλειψης εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών στα νηπιαγωγεία συγ καλύπτοντας ουσιαστικά τις ενέργειες του Δ/ντή Π. Ε. Αργολίδας για τις μετακινήσεις των συναδέλφων Νηπιαγωγών, συναινώντας ουσιαστικά στην εφαρμογή των αντιλαϊκών – αντιεκπαιδευτικών πολιτικών του ΥΠΑΙΘ και τηςκυβέρνησης. Όσο για τα νήπια που δεν πήγαιναν στο ολοήμερο λόγω των μετακινήσεων των νηπιαγωγών για την κάλυψη πρωινών τμημάτων φαίνεται ότι ουδόλως ενδιαφέρεται το ΥΠΑΙΘ, η Διοίκηση, αλλά και τα αιρετά μέλη του ΠΥΣΠΕ Αργολίδας που υποτίθεται ότι εξελέγησαν σ αυτές τις θέσεις για να «προασπίζονται» τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΣΤΑ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π. Ε.
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΙΘ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (νηπιαγωγών) ΑΠΟ ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ

ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΣΕ ΠΡΩΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ
ΩΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ

- Advertisement -
 

________________