Το απόλυτο τίποτα ήταν το αποτέλεσμα των πολυδιαφημισμένων επισκέψεων του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου σε υπουργούς της κυβέρνησης.
Σε ό,τι αφορά στην επίσκεψη στον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, ο κ. Νίκας περιορίστηκε σε ανακοινώσεις τίτλων έργων, σε γενικές περιγραφές και παρατηρήσεις, καθώς και σε αναφορές (ιδιωτικοποίηση του Αερολιμένα Καλαμάτας, ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού της Καλαμάτας, τα υδατοδρόμια και το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών για το Σιδηρόδρομο), που άπτονται του ευρύτερου πολιτικού σχεδιασμού της κυβέρνησης.
Την ίδια στιγμή ο κ. Νίκας, λέγοντας ψέματα, αναφέρθηκε στο Πρόγραμμα Παρεμβάσεων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας (Π.Ε.Β.Ο.Α.Σ.) και τη μελέτη της Εγνατίας Α.Ε., ένα έργο το οποίο επικαιροποίησε και ωρίμασε η Περιφερειακή Αρχή Τατούλη, με αποτέλεσμα σήμερα η Πελοπόννησος, πρώτη ανάμεσα σε όλες τις Περιφέρειες της Χώρας, να μπορεί να δημοπρατήσει άμεσα το έργο.
Η πολιτική συμπεριφορά του κ. Νίκα, σε σχέση με το συγκεκριμένο έργο, αποτελεί παράδειγμα μικροψυχίας, καθώς ο κ. Περιφερειάρχης δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη για την ευφυή πολιτική πρακτική του κ. Τατούλη, ο οποίος εξασφάλισε για το οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου 67.000.000 ευρώ.
Όσον αφορά στο έργο Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, το οποίο επίσης τέθηκε στη συνάντηση του κ. Νίκα με τον κ. Καραμανλή και αποτελεί ένα άκρως αναπτυξιακό έργο για την Πελοπόννησο, η αντιμετώπιση του κ. Περιφερειάρχη αγγίζει τα όρια της πολιτικής γελοιότητας.
Ο κ. Νίκας με χρησμούς, σαν άλλη Πυθία, χαρακτήρισε τη νέα χάραξη «κουτσό έργο», ενώ παράλληλα δήλωσε, παρότι ο ίδιος θεωρεί την εν λόγω χάραξη «καταστροφική» για την Καλαμάτα, ότι «δεν θα κάνει επανάσταση», μένοντας πιστός στο δόγμα «ό,τι πει η κυβέρνηση».
Η πολιτική παράνοια στο μεγαλείο της!
Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση του κ. Νίκα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, αναφορικά με φράγματα, λιμνοδεξαμενές και αρδευτικά δίκτυα, περιορίστηκε στη δημοσιοποίηση πίνακα του συνόλου των αιτημάτων, που έχουν κατατεθεί στο εν λόγω υπουργείο εδώ και 40 χρόνια! Ο κ. Νίκας επεσήμανε τις εκκρεμότητες και ανέφερε τους φορείς εκπόνησης των μελετών, επιχειρώντας να επιβάλει τη δική του εικονική και επικοινωνιακή πραγματικότητα, προκειμένου να παραπλανήσει τους πολίτες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η αναφορά σε έργο που αφορά την ΠΕ Κορινθίας με τίτλο «Κατασκευή Κεντρικού Αγωγού Άρδευσης Λίμνης Δόξα», το οποίος έχει μελέτη του 1980 και ο κ. Νίκας κοστολογεί το 2019 με 4.000.000 ευρώ!
Ωστόσο, πιο επικίνδυνη από την γραφικότητα είναι η άγνοια και η ανικανότητα του κ. Νίκα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η αναφορά του σε έργα, τα οποία ξεπερνούν τα 160.000.000 ευρώ και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του Υπουργείου, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του Πέτρου Τατούλη, με τον πρώην υπουργό και τον πρώην γγ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραχωβίτη και κ. Κασίμη αντίστοιχα.
Έργα όπως τα αρδευτικά δίκτυα της Τάκας, του φράγματος της Κελεφίνας, της μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από τα δίκτυα του Ανάβαλου και των δικτύων άρδευσης του Φιλιατρινού φράγματος, ο κ. Νίκας, επειδή δεν έχει το θάρρος να αναγνωρίσει την πατρότητα των εν λόγω έργων, πλημμυρισμένος από αίσθημα κατωτερότητας προσπαθεί δήθεν να δείξει στους πολίτες ότι έχει ο ίδιος συμμετοχή!
Εν κατακλείδι, η συνάντηση του κ. Νίκα με τον κ. Βορίδη, πέρα από χειραψίες και χαμόγελα, είναι η επιτομή της «τέχνης του τίποτα»!
Υγ: Ο …θαυμασμός του κ. Νίκα για το «Menalon Trail» και τα μονοπάτια θα έπρεπε να είναι θαυμασμός για την Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη.
Ο Πέτρος Τατούλης εξασφάλισε από το ΠΔΕ πόρους ύψους 1.500.000 ευρώ για τα μονοπάτια της Πελοποννήσου, δημιουργώντας πρωτοποριακό δίκτυο 1.100 χιλιομέτρων, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στον εναλλακτικό τουρισμό της Πελοποννήσου.
Υγ2: Σε ό,τι αφορά το …θαυμασμό του για την ανάδειξη του Λεωνιδίου, ως τουριστικού προορισμού, οφείλει να αναγνωρίσει το μεγάλο έργο της περιφερειακής αρχής Τατούλη στην Νότια Κυνουρία, σε έργα υποδομής (οδικό δίκτυο, λιμάνι, φωτισμός, ύδρευση, βιολογικός καθαρισμός κλπ) και φυσικά να συνεχίσει να χρηματοδοτεί δράσεις εξωστρέφειας όπως το φεστιβάλ αναρρίχησης, τον «Τσακώνικο Δρόμο», το «Μελιτζάζ», τη γιορτή του ψαρά και τη γιορτή της μελιτζάνας.
Νέα Πελοπόννησος