Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠρόεδρος πυροσβεστών Β. Αιγαίου για τα επεισόδια στη Μόρια: «Μας έκλεψαν και...

Πρόεδρος πυροσβεστών Β. Αιγαίου για τα επεισόδια στη Μόρια: «Μας έκλεψαν και μας έδειραν»

Ήρεμη είναι η κατάσταση στο καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου, μετά το τραγικό συμβάν μετά τον θάνατο της γυναίκας και τον τραυματισμό του παιδιού της από πυρκαγιά.

Μετά την πυρκαγιά ξέσπασαν άγρια επεισόδια και βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε ομάδες προσφύγων και μεταναστών από τη μια μεριά και αστυνομικών δυνάμεων από την άλλη. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που σημειώνονται επεισόδια στη Μόρια, και το χθεσινό γεγονός, έρχεται να υπενθυμίσει το πόσο έκρυθμη είναι η κατάσταση στο νησί.

Θέλοντας να καταδείξει το γεγονός ότι η κατάσταση αυτή έχει επαναληφθεί και θα επαναληφθεί αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα, τόνισε μιλώντας στο Open TV, ο πρόεδρος των πυροσβεστών του Βορείου Αιγαίου, Γιώργος Ντίνος.

«Το επισημάναμε πριν από έναν μήνα, βλέπαμε το κακό να έρχεται. Είχε γίνει πέρυσι, είχε γίνει πρόπερσι και δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά θα ξαναγίνει…» ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος 7:00».

«Όλα αυτά γίνονται γιατί σε μία περιοχή που είναι για να διαμένουν μάξιμουμ 3.000 άνθρωποι διαμένουν 13.000. Οι 3.000 που είναι στα ΚΥΤ έχουν πιο ανθρώπινες συνθήκες και οι υπόλοιποι είναι στα γύρω χωράφια σε σκηνές, μέσα στο κρύο που έρχεται και με άθλιες συνθήκες» πρόσθεσε μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα επικριτικά προς την Υπηρεσία του σχόλια, ότι δεν ενήργησαν σωστά ή ότι άργησαν να επέμβουν, ανέφερε: «Τα σχόλια που γίνονται δεν υφίστανται. Ηταν αμάξι μέσα στα ΚΥΤ. Το θέμα είναι ότι δεν μας άφησαν να ενεργήσουμε. Σπάσανε τα τζάμια, τα παρμπρίζ, έβγαλαν έξω τους συναδέλφους, τους πήραν τα κλειδιά, πήραν όλα τα προσωπικά αντικείμενα, τα ρούχα, τα πάντα. Δεχτήκαμε επίθεση, βάλανε τα προσωπικά μας αντικείμενα δίπλα και τα καίγανε, φάγανε ξύλο συνάδελφοι, πήγανε στο νοσοκομείο. Μας χτυπήσανε. Κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα. Υπήρχαν τραυματίες και δεν άφηναν το ΕΚΑΒ και τους διασώστες να μπουν μέσα και να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες», δήλωσε ο κ. Ντίνος.

 

πηγη  iefimerida.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ