Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕΡΜΙΟΝΙΔΑΞεκίνησε πάλι η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου για τη δολοφονία...

Ξεκίνησε πάλι η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου για τη δολοφονία του καπετάνιου της Κοιλάδας

Ξεκίνησε πάλι η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου για τη δολοφονία του καπετάνιου της Κοιλάδας, του 42χρονου Θανάση Λάμπρου, τον Δεκέμβριο του 2014.

 

Στο εδώλιο η χήρα του καπετάνιου, η οποία σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε σε ισόβια.

Σημαντική μάρτυρας στην υπόθεση, η Αγγελική Νικολούλη.

Η κατάθεση της Αγγελικής Νικολούλη
Στην κατάθεση της που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, παρουσίασε τα σημαντικά σημεία που φώτισε η έρευνα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ».

Η δημοσιογράφος τόνισε πως η κατηγορούμενη είπε στην εκπομπή πως το τσαντάκι του θύματος με το κινητό του τηλέφωνο που δεν αποχωριζόταν ποτέ, το βρήκε σε εμφανές σημείο πάνω σε πολυθρόνα του σαλονιού τους, αλλά δεν τον είχε προσέξει από την αρχή γιατί το κάλυπτε κάποιο μπουφάν. Το τσαντάκι όμως είχε βρεθεί σε άλλο χώρο του σπιτιού μετά από υπόδειξη της ίδιας και της αδελφής της.

Όταν η χήρα του θύματος ρωτήθηκε από την εκπομπή αν το μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα του ήταν δικό τους, απάντησε πως ανήκε στον επιστήθιο φίλο του καπετάνιου στο σπίτι του οποίου βρέθηκε πυροβολημένος και πως «απ’ ότι άκουσε το χρησιμοποίησαν οι δράστες για να βγάλουν τον κάλυκα από το παλιό όπλο».

Η χήρα στο «Τούνελ»
Κατά τη διάρκεια του γυρίσματος στον τόπο του συμβάντος η δημοσιογράφος τόνισε πως η χήρα του καπετάνιου που πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του, εμφανίστηκε ιδιαίτερα άνετη και εξαιρετικά ακριβής όταν αναφερόταν σε ημερομηνίες, ώρες και λεπτά. Η ίδια ήταν συναισθηματικά απαθής.

Όπως και πρωτόδικα, η Αγγελική Νικολούλη περιέγραψε στο δικαστήριο τη στάση της κατηγορούμενης, όταν εκείνη εμφανίστηκε ζωντανά στην εκπομπή της. Αγωνιούσε για τον «αν τα είπε καλά» και ακούστηκε να ρωτάει τον συνοδό της: «Πώς με είδες; Τους τάπωσα τους αστυνομικούς…». Δεν παρέλειψε ακόμα να τον ρωτήσει αν… ήταν ευχαριστημένος με την απόδοση της.

Ο φίλος του καπετάνιου
Η ερευνήτρια κατέθεσε ακόμα πως ο επιστήθιος φίλος του καπετάνιου στου οποίου του το σπίτι βρέθηκε πυροβολημένος, ζήτησε να την συναντήσει στο γραφείο της στην Αθήνα.

Ο ίδιος επέμενε πως ο καπετάνιος αυτοκτόνησε. Σε ερώτηση της δημοσιογράφου γιατί φρόντισε να πετάξει τις σφαίρες, απάντησε πως φοβήθηκε μήπως μπλέξει γιατί το όπλο ήταν δικό του και το κατείχε παράνομα. Της είπε ακόμα πως το ζευγάρι δεν είχε καλές σχέσεις, αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα γιατί η κατηγορούμενη ήταν σπάταλη και ξόδευε χρήματα αλόγιστα με αποτέλεσμα το θύμα να δανείζεται για να ανταπεξέλθει σε υποχρεώσεις. Ανέφερε ακόμα πως ο καπετάνιος πίστευε πως η γυναίκα του τον απατούσε.

Τα όσα είπε στο δικαστήριο η γνωστή δημοσιογράφος προκάλεσαν την αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης. Ο ένας από αυτούς αφού αναγνώρισε την εμπειρία και τις σημαντικές επιτυχίες της, τόνισε πως η κατηγορούμενη συνελήφθη μετά την εμφάνιση στην εκπομπή της.

«Η εκπομπή μου δεν είναι δικαστήριο κύριε συνήγορε. Πιθανότατα η κατηγορούμενη αναφερόμενη στην υπόθεση να έπεσε σε αντιφάσεις που αντιλήφθηκαν οι αστυνομικοί. Άλλωστε μετά από παρέμβασή της στην εκπομπή κλιμάκιο αστυνομικών από την Αθήνα συμμετείχε στην έρευνα. Θεωρείτε πως όλοι αυτοί οι έμπειροι αστυνομικοί κι ένας έντιμος εισαγγελέας συνωμότησαν για να χαρακτηριστεί ως δολοφόνος η κατηγορούμενη; Πληροφορήθηκα από συναδέλφους πως όταν η ίδια ομολόγησε την δολοφονία του συζύγου της, της έγιναν γνωστά όλα τα δικαιώματα της, αλλά δέχτηκε να προχωρήσει στην αποκάλυψη όλων όσων συνέβησαν χωρίς παρουσία δικηγόρου. Πιστεύω ότι πρόκειται για μια έξυπνη, μορφωμένη γυναίκα που δεν θα παγιδευόταν ποτέ από άλλους», τόνισε η Αγγελική Νικολούλη.

 

πηγη  newsbomb.gr/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ