Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣυνελήφθησαν δύο άτομα για δέκα περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης στην Αργολίδα

Συνελήφθησαν δύο άτομα για δέκα περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης στην Αργολίδα

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών, δέκα (10) περιπτώσεις απάτης και αποπειρών απάτης στην Αργολίδα.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (30.6.2019), στο Άργος Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 24 και 57 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών, προέκυψε ότι οι ανωτέρω αλλοδαποί, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούσαν άτομα, παραθέτοντάς τους ψευδή στοιχεία ως αληθή, με σκοπό τα παράνομο περιουσιακό όφελος.

Πιο συγκεκριμένα, τηλεφωνούσαν σε πολίτες και αφού πρώτα εξακρίβωναν ότι πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένα άτομα, στην συνέχεια δήλωναν ψευδώς την ιδιότητα του ιατρού ή του αστυνομικού και με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας, για δήθεν τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκη το τέκνο τους ή κάποιο άλλο συγγενικό τους πρόσωπο, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.

Από την μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, εξακριβώθηκε ότι ο 24χρονος και ο 57χρονος, μαζί με τους άγνωστους συνεργούς τους, κατά το χρονικό διάστημα από την 21.6.2019 έως και προχθές (29.6.2019), στο Άργος και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Άργους- Μυκηνών Αργολίδας, διέπραξαν μία (1) περίπτωση απάτης και εννέα (9) περιπτώσεις αποπειρών απάτης σε βάρος ημεδαπών.

Στην κατοχή των ανωτέρω βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ