Ένα ιδανικό πιάτο για το καλοκαιρινό τραπέζι. Αρώματα και γεύσεις που δένουν αρμονικά σε μια κλασική κι αγαπημένη συνταγή.
Υλικά για 4 άτομα
600 γρ. μοσχάρι σπάλα κομμένο σε μπουκιές
4 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μέτριες φέτες
2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε μεγάλες μπουκιές
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
μισή κούπα λάδι λάδι
μισή κούπα νερό
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
2 κουταλάκια μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
1 ξυλάκι κανέλα
2 κουταλιές φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 ξερό
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 200C.
Σε ένα βαζάκι χτυπάμε το λάδι, το νερό, τον πελτέ, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
Τοποθετούμε όλα τα άλλα υλικά σε μια γάστρα ή σε ένα ταψί που θα σκεπάσουμε καλά με αλουμινόχαρτο. Περιχύνουμε με το μείγμα από το βαζάκι.
Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το σκεύος μας και το βάζουμε στο φούρνο.
Μετά από μισή ώρα κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160C και ψήνουμε για 2 1/2 με 3 ώρες ακόμα ή μέχρι να δούμε ότι το κρέας έχει γίνει τρυφερό.
TIP – Τσεκάρουμε που και που το φαγητό να δούμε αν χρειάζεται νερό.
Αν χρειάζεται βάζουμε όσο λιγότερο γίνεται.
Πηγή: womanlikeyou.gr