Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣυνεχίζονται οι ψεκασμοί καταπολέμησης κουνουπιών σε Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία

Συνεχίζονται οι ψεκασμοί καταπολέμησης κουνουπιών σε Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία

Στα πλαίσια του Δημοτικού προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών του Δήμου Ευρώτα, του προγράμματος « Καταπολέμησης Κουνουπιών με πεδίο εφαρμογής περιοχές του φυσικού, περιαστικού, αγροτικού συστήματος των

Περιφερειακών Ενοτήτων Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας » για την τριετία 2018-2019-2020 , σας γνωστοποιούμε ότι την Τετάρτη 17.04.19, πραγματοποιήθηκαν με τη μέθοδο της προνυμφοκτονίας, ψεκασμός από αέρος σε πλημμυρισμένες εκτάσεις στο φυσικό σύστημα του Δήμου Ευρώτα.

Συνολικά ψεκάστηκαν με τη χρήση ελικοπτέρου περίπου 2.000 στρέμματα.

Επίσης πραγματοποιήθηκε ψεκασμός προνυμφοκτονίας με χρήση μη επανδρωμένου ιπτάμενου οχήματος (UAV-drone) σε πλημμυρισμένες εκτάσεις στο περιαστικό σύστημα της περιοχής..

Η αεροεφαρμογή πραγματοποιήθηκε υπό την εποπτεία του Γενικού Διευθυντή Δημοσιάς Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, και πρόεδρου της επιστημονικής επιτροπής του έργου, κ. Βασίλη Διαμαντόπουλου Ιατρού Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, της Γεωπόνου του Δήμου Ευρώτα, και του επιστημονικού υπευθύνου της αναδόχου εταιρείας.

Η συγκεκριμένη δράση κρίθηκε απαραίτητη κατόπιν συστηματικών δειγματοληψιών στην περιοχή και πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την έγκριση και τις κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Στα πλαίσια του προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών σας υπενθυμίζουμε ότι για τυχόν προβλήματα, ή πληροφορίες σχετικές με τα κουνούπια και τους τρόπους προφύλαξης από αυτά, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στις κάτωθι τηλεφωνικές γραμμές:

Γραμμή εξυπηρέτησης κοινού χωρίς χρέωση : 80011 2444244
Πελοπόννησος ΑΕ : Τηλ: +03 2710 557058
fax: +03 2710 557060
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected]

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ