Αντίθετος στην δημιουργία μαρίνας με ΣΔΙΤ και στο νέο κτίριο των συσσιτίων ο Θαν.Πετράκος

- Advertisement -

Σε θέματα που αφορούν και την Αργολίδα αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στο Ναύπλιο ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου Θανάσης Πετράκος.

- Advertisement -

 

Πιο συγκεκριμένα, για το ζήτημα της μαρίνας Ναυπλίου και του νέου κτιρίου των συσσιτίων ανέφερε:

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» είναι αντίθετη με το ΣΔΙΤ της Μαρίνας  διότι δίνει προίκα στον ιδιώτη την δυνατότητα εμπορικής εκμετάλλευσης 3όροφων κτιρίων συνολικής έκτασης 3.000 τ.μ. Τα τερατώδη αυτά κτίρια δεν θα αλλοιώσουν μόνο την εικόνα και την φυσιογνωμία του λιμανιού και του παραλιακού μετώπου, αλλά ολόκληρης της ιστορικής πόλης του Ναυπλίου. Η εμπορική και τουριστική εκμετάλλευση αυτού του επιπέδου θα δημιουργήσει αυτόματα δύο ταχύτητες στην πόλη μας. Η πρώτη θα είναι για τον “επενδυτή” ο οποίος θα έχει κατ’ αποκλειστικότητα μια περιοχή “φιλέτο” και η δεύτερη για όλους τους υπόλοιπους. Είναι προφανές, ότι οι εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις εστίασης και οι συναφείς με τον τουρισμό θα ζημιωθούν, αφού η μείωση του δημόσιου χώρου στάθμευσης αλλά κυρίως η δημιουργία γιγαντιαίων τουριστικών επιχειρήσεων θα τις επηρεάσει αρνητικά αλλά και συνολικά η λειτουργία της πόλης θα επιβαρυνθεί.

Η παράταξη μας δηλώνει αντίθετη στην σκανδαλώδη αυτή σύμβαση γιατί δεν σέβεται την Ιστορία του Ναυπλίου.

Το δεύτερο σοβαρό γεγονός για την Αργολίδα είναι η απόφαση του κ. Τατούλη να δαπανήσει ένα αστρονομικό ποσό, που ξεπερνά το 1.500.000 Ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για μία τουλάχιστον αμφιλεγόμενη κατασκευή, του λεγομένου «Κτηρίου Παροχής Συσσιτίων», στην περιοχή Ευαγγελίστριας του Ναυπλίου για να καλύψει τις υποτιθέμενες «ανάγκες» μίας «κοινωνικής δομής». Τονίζουμε ότι το συγκεκριμένο κτήριο είναι ένα ακόμη παράδειγμα κραυγαλέας κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος. Επιπλέον σχεδιάζεται η κατασκευή του θηριώδους σε διαστάσεις κτίσματος, κυριολεκτικά ΠΑΝΩ σε αρχαία ταφικά μυκηναϊκά μνημεία, καταμεσής ενός από τα σημαντικότερα μυκηναϊκά νεκροταφεία της Αργολίδος, του μυκηναϊκού νεκροταφείου της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, σε περιοχή που έχει κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος και παράλληλα έχει χαρακτηρισθεί από το 1971 ιστορικός τόπος και περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, με αποτέλεσμα η προγραμματιζόμενη κατασκευή του παραπάνω κτηρίου, να συνιστά τουλάχιστον απρέπεια και ανοσιούργημα σε βάρος της ιστορίας του τόπου μας και του φυσικού περιβάλλοντος.

Φυσικά δεν είμαστε αντίθετοι με την παροχή βοήθειας στους φτωχοποιημένους συμπολίτες μας από την συγκεκριμένη δομή, αφού ο Δήμος Ναυπλιέων δεν έχει αναλάβει, τόσα χρόνια, τις ευθύνες του απέναντι τους. Διαφωνούμε όμως με την διασπάθιση του Δημοσίου χρήματος αφού υπάρχει κατάλληλος χώρος για την παροχή συσσιτίων, όπως έχουμε τεκμηριωμένα προτείνει το κτήριο του Γηροκομείου Ναυπλίου το οποίο με λίγα χρήματα μπορεί να βελτιωθεί και να γίνει καταλληλότατο.

Υποψήφιοι

Ο κ.Πετράκος, παρουσίασε επίσης, τέσσερις ακόμη υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους από την Αργολίδα. Πρόκειται για τις:

Ευσταθία (Έφη) Κυριάκου: Γεννήθηκε στην Αγ. Τριάδα Αργολίδας και κατοικεί στο Ναύπλιο. Είναι συνταξιούχος ΟΤΕ και μητέρα τριών παιδιών.

Ευγενία Τζώρτζη: Συνταξιούχος της ΔΕΗ με έντονη συνδικαλιστική και πολιτική δράση στην Αριστερά, κάτοικος Ναυπλίου.

Γεωργία (Γιούλη) Μανωλοπούλου: Ιδιωτική υπάλληλος ,μητέρα δύο παιδιών, γεννήθηκε και κατοικεί στο Ανυφί ..

Δημήτρης Αθανασάκος: Ιδιωτικός υπάλληλος με συνδικαλιστική δράση, ο οποίος ζει και εργάζεται στο Άργος.

 

 

- Advertisement -

________________