Η γιαγιάδες , τις σκορδαλιές και τις ταραμοσαλάτες τις έφτιαχναν πάντα στο γουδί.
Βέβαια είχε περισσότερη φασαρία απ’ ότι στο μπλέντερ και η ταραμοσαλάτα γίνεται λιγότερο λεία, αλλά η γεύσεις της “ακούγονται” πεντακάθαρα στη γλώσσα.Σας δίνω την μυστική …εώς τώρα συνταγή .
Υλικά
250 γρ. ταραμά λευκό
1/2 κιλό ψωμί
1 λίτρο ηλιέλαιο
150 ml. ελαιόλαδο
2 λεμόνια (τον χυμό τους)
1 σκελίδα σκόρδο προαιρετικά
Βήματα 1
Χτυπάμε πολύ καλά τον ταραμά με το λεμόνι για αρκετή ώρα μέχρι να αφρατέψει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο σε κορδόνι πολύ πολύ λίγο για να μην μας κόψει η ταραμοσαλάτα.
Στα μισά προσθέτουμε και το ψωμί που έχουμε μουσκέψει σε νερό και έχουμε στραγγίξει.
Συνεχίζω με το ηλιέλαιο και τελειώνω με το ελαιόλαδο.
http://pasmageirevontas.gr