Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ:Το αγαθό της υγείας του κοινωνικού συνόλου δεν μπορεί να γίνεται...

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ:Το αγαθό της υγείας του κοινωνικού συνόλου δεν μπορεί να γίνεται βορά στις προσωπικές επιδιώξεις κανενός

Τελευταία παρακολουθούμε στον τόπο μας, συμπεριφορές που εγείρουν προβληματισμό  στους πολίτες.

Βλέπουμε έναν διορισμένο υπάλληλο, με την ανοχή των προϊσταμένων του, να χρησιμοποιεί τη θέση του, όχι για να επιτελέσει την αποστολή για την οποία τον πληρώνει η Πολιτεία και κατ΄επέκταση  οι Έλληνες πολίτες, αλλά για να εξαπολύει μύδρους εναντίον αιρετών, υποτιμώντας το ρόλο του και τη θέση που κάποιοι του εμπιστεύθηκαν.

Ο ρόλος ενός Διοικητή Νοσοκομείου, είναι ξεκάθαρα διαφορετικός από την στρεβλή κατεύθυνση που σήμερα έχει λάβει κυρίως στη Μεσσηνία. 

Κυρίαρχα πρέπει να μεριμνά για την απρόσκοπτη λειτουργία των δομών αρμοδιότητάς του, να μεριμνά για την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών, για την ασφάλεια των νοσηλευομένων και την προμήθεια αναγκαίων μέσων για την άριστη  περίθαλψη των ασθενών. Να μεριμνά για την έγκαιρη ενημέρωση περί της αναγκαιότητας στελέχωσης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και να φροντίζει για την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας, περί  της περίθαλψης στους πολίτες. Η εντεινόμενη οικονομική κρίση έχει ωθήσει πλέον τους πολίτες στα Νοσοκομεία. Οι ποιοτικές παροχές υγείας είναι το κυρίαρχο που πρέπει να διαφυλάξει ένας διορισμένος υπάλληλος όπως είναι ένας Διοικητής Νοσοκομείου.

Αντί αυτού, βλέπουμε μία πρωτοφανή παραδοξότητα, μία κατ΄ευφημισμόν προσφορά που κρύβει ένα ανεξήγητο, προσωπικό μένος και μία προκλητική συμπεριφορά άλλων εποχών. 

Κριτική στους αιρετούς και μάλιστα τέτοιου ύφους δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους νοήμονες πολίτες.

Το έργο της Περιφερειακής Αρχής, που αντλεί πόρους από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα είναι μεγάλο και όση προσπάθεια κι αν καταβάλουν όσοι ωθούνται από άδηλα κίνητρα εναντίον της, δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί.

Οι παρεμβάσεις μας μόνο στη Μεσσηνία σε προμήθεια  μαγνητικού- αξονικού τομογράφου και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ξεπερνούν τα 4.140.00 ευρώ, στις κτιριακές εγκαταστάσεις τα 3.212.000 ευρώ, ενώ συμβάλλαμε και στην προμήθεια ασθενοφόρων για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ.

Θέλοντας να δημιουργήσουμε έναν στρατηγικό υγειονομικό χάρτη, παρεμβαίνουμε πάντα προς όφελος της κοινωνίας.

Η ατυχής εμπλοκή και εμπαθής κριτική υπαλλήλων όπως του κ. Μπέζου που έχουν διοριστεί για να υπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο, χωρίς κομματικές ή λοιπές σκέψεις, δεν αφορά την κοινωνία και πρέπει να σταματήσει.

Καλαμάτα 13 Μαρτίου 2019

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και

Θεμάτων Μεσσηνίας 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ