Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΧΑΪΑΚλειστό λόγω χιονοστιβάδας το χιονοδρομικό κέντρο στα Καλάβρυτα

Κλειστό λόγω χιονοστιβάδας το χιονοδρομικό κέντρο στα Καλάβρυτα

Χιονοστιβάδα δημιουργήθηκε σήμερα στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων κατά την διάρκεια εργασιών, που είχαν αποφασιστεί από την διοίκηση του Χ.Κ,

με αποτέλεσμα να καταστραφεί πυλώνας του αναβατήρα της στύγας. Κανένας από τους εμπεκόμενους στις εργασίες υπαλλήλους – χειριστές, παρά την επικινδυνότητα τέτοιων φαινομένων δεν τραυματίστηκε.

Για το γεγονός εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση.

”Κλειστό, για τις επόμενες ημέρες, το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων.
Καταρριφθείσα Χιονοστιβάδα, κατέστρεψε πυλώνα, του αναβατήρα “Στύγα”.

Κατά την σημερινή(πρωινή), προβλεπόμενη, διαδικασία, κατάρριψης χιονοστιβάδων που δημιουργήθηκαν από τις συνεχείς, εκτεταμένες και ακραίες χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών, συνολικού ύψους 2,5 μέτρων, αποκολλήθηκαν τεράστιοι όγκοι χιονιού, σε μεγάλη έκταση, από την πλευρά της “Νεραιδόραχης’’-“Στύγας”, οι οποίοι κατέστρεψαν ένα πυλώνα του αναβατήρα “Στύγα” (τον υπ’ αριθ. Νο 5), με συνέπεια, ο αναβατήρας αυτός, τουλάχιστον προσωρινά, να τεθεί, εκτός λειτουργίας.
Για λόγους ασφαλείας και προστασίας των εργαζομένων, των χιονοδρόμων και των επισκεπτών του Χιονοδρομικού μας Κέντρου και μέχρι να καταρριφθούν όλες οι χιονοστιβάδες, σε όλες τις πλευρές του βουνού, το Χιονοδρομικό μας Κέντρο, θα παραμείνει, κλειστό, για τις επόμενες ημέρες.
Η Διοίκηση του Χιονοδρομικού μας Κέντρου, ευχαριστεί το προσωπικό του Κέντρου, για τον άριστο επαγγελματισμό και την ετοιμότητα που επέδειξε, κατά την κατάρριψη της επικίνδυνης χιονοστιβάδας.
Για την επανέναρξη της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου, θα εκδοθεί, νεότερη ανακοίνωση.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ”

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ