Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑ4ος ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ¨ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ¨

4ος ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ¨ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ¨

Ο Σύλλογος Απανταχού Καρυωτών “Το Αρτεμίσιο” σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων – Δρομείς Αργολίδας,

προκηρύσσει αγώνα ορεινού τρεξίματος και παράλληλων αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων, οι οποίοι θα λάβουν χώρα στις 𝟎𝟐/𝟏𝟐/𝟐𝟎𝟏𝟖, στο όρος ¨Αρτεμίσιο¨ και στον ορεινό παραδοσιακό οικισμό της Καρυάς Αργολίδας.

Ο αγώνας περιλαμβάνει τρεις διαδρομές διαφορετικής αποστάσεως, υψομετρικής διαφοράς και βαθμού δυσκολίας.
Την 𝐌𝐨𝐮𝐧𝐭𝐚𝐢𝐧 𝐑𝐮𝐧𝐧𝐢𝐧𝐠 𝟐𝟓𝐤𝐦 η οποία είναι η κλασική διαδρομή του αγώνα μήκους 25χλμ και 1600μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς. Η φύση της διαδρομής του αγώνα είναι τεχνική (ειδικά στο κομμάτι της κορυφής), απαιτεί καλή φυσική κατάσταση, είναι δυνητικά εκτεθειμένη σε απότομες αλλαγές του καιρού στα ψηλότερα σημεία του βουνού και απευθύνεται σε καλά προπονημένους δρομείς με ανάλογη εμπειρία ορεινών αγώνων.
Την 𝐓𝐫𝐚𝐢𝐥 𝐑𝐮𝐧𝐧𝐢𝐧𝐠 𝟏𝟎𝐤𝐦 η οποία διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά αυτού που ονομάζουμε trail running. Με μήκος 10χλμ και θετική υψομετρική διαφορά 900μ. απευθύνεται σε όλους και θεωρείται ιδανική για την εισαγωγή σας στο ορεινό τερέν.
Την 𝐅𝐮𝐧 𝐑𝐮𝐧𝐧𝐢𝐧𝐠 𝟐𝐤𝐦 η οποία είναι μια εύκολη διαδρομή συνολικού μήκους 2χλμ, καθαρά ψυχαγωγική αλλά και εκπαιδευτική. Στόχος της είναι να φέρει τους μικρούς μας φίλους σε επαφή με την φύση και να τους εξοικειώσει με τις εναλλακτικές μορφές δράσεων και αθλητισμού. Επίσης να αναδείξει όλες εκείνες τις ευεργετικές ιδιότητες που παρέχει το φυσικό περιβάλλον στον άνθρωπο, αλλά και να κάνει γνωστή την παράδοση και την ιστορία του τόπου σε μικρούς και μεγάλους. Τέλος η διαδρομή πλαισιώνεται με ένα σύνολο δράσεων που θα της δώσουν ένα χαρακτήρα παιχνιδιού.

Αρχή και τέλος της κάθε διαδρομής είναι η βάση της διοργάνωσης στην καταπράσινη κεντρική πλατεία του παραδοσιακού οικισμού της Καρυάς.

Η 𝐓𝐫𝐚𝐢𝐥 𝐏𝐫𝐨 έχει αναλάβει την τεχνική διεύθυνση φροντίζοντας για την άψογη σηματοδότηση, τη ροή του προγράμματος και την ασφαλή κίνηση των αθλητών.
Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση των αγώνων έχει αναλάβει η εταιρεία 𝐂𝐡𝐫𝐨𝐧𝐨𝐬𝐲𝐬𝐭𝐞𝐦𝐬 εγγυώντας τη γρήγορη και σωστή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Στη διαδρομή 𝐌𝐨𝐮𝐧𝐭𝐚𝐢𝐧 𝐑𝐮𝐧𝐧𝐢𝐧𝐠 θα υπάρχουν έξι ηλικιακές κατηγορίες οι οποίες είναι: 

ΑΝΔΡΩΝ
𝐀𝟏 18-29 γεννημένοι το 2000 – 1989
𝐀𝟐 30-39 γεννημένοι το 1988 – 1979
𝐀𝟑 40-49 γεννημένοι το 1978 – 1969
𝐀𝟒 50+ γεννημένοι το 1968 και πριν

ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Γ1 18-39 γεννημένες το 2000 – 1979
Γ2 40+ γεννημένες το 1978 και πριν

Χρηματικά έπαθλα θα δοθούν στους έξι (𝟔) πρώτους άνδρες και στις τρεις (𝟑) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης της διαδρομής 𝐌𝐨𝐮𝐧𝐭𝐚𝐢𝐧 𝐑𝐮𝐧𝐧𝐢𝐧𝐠 𝟐𝟓𝐤𝐦 ως εξής:
𝟏 𝟓𝟎𝟎€ 𝟓𝟎𝟎€
𝟐 𝟐𝟓𝟎€ 𝟐𝟓𝟎€
𝟑 𝟏𝟓𝟎€ 𝟏𝟓𝟎€
𝟒 𝟏𝟎𝟎€ –
𝟓 𝟓𝟎€ –
𝟔 𝟓𝟎€ –

Στη διαδρομή 𝐓𝐫𝐚𝐢𝐥 𝐑𝐮𝐧𝐧𝐢𝐧𝐠 θα υπάρχουν δύο κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών.
Οι τρεις πρώτοι νικητές-ριες των κατηγοριών κάθε διαδρομής θα πάρουν κύπελλο και μετάλλιο ενώ όλοι όσοι έχουν έγκυρο τερματισμό θα πάρουν το αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα.
Δώρα των χορηγών θα κληρωθούν σε όλους τους συμμετέχοντες.

Το κόστος συμμετοχής ορίζεται ως εξής:
𝐌𝐨𝐮𝐧𝐭𝐚𝐢𝐧 𝐑𝐮𝐧𝐧𝐢𝐧𝐠 𝟐𝟓𝐤𝐦 : 25 ευρώ
𝐓𝐫𝐚𝐢𝐥 𝐑𝐮𝐧𝐧𝐢𝐧𝐠 𝟏𝟎𝐤𝐦 : 10 ευρώ
𝐅𝐮𝐧 𝐑𝐮𝐧𝐧𝐢𝐧𝐠 𝟐𝐤𝐦 : Δωρεάν

Στην ιστοσελίδα http://artemisiomr.gr/el/ θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, θα ενημερώνεστε για τις λεπτομέρειες του κάθε αγώνα και θα μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή.

Η οργανωτική επιτροπή

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ